AFİYET OLSUN BEYLER!

yazar:

kategori:

Bankalar küçülme bahanesiyle binlerce çalışanını kapı önüne koyarken, üst yönetimlerine adeta bir servet ödediler. Hangi bankanın yöneticisi 9 ayda ne kadar ücret aldı?
2015 yılı bankalar için kötü başladı.  Özellikle daralan pazar bankaların da bilançosunun daralmasına neden oldu. Bunu fırsat bilen bazı bankalar binlerce çalışanı ile yollarını ayırdı. Bir çok şubesini ise kapattı ya da birleştirdi. Ancak söz konusu üst yönetim olunca aynı tasarrufu maalesef uygulamıyorlar. 
Bankalar üst yönetimine ilk 9 ayda çılgınca ödeme yaptı.
15 bankanın 9 ayda üst yönetimlerine ödedikleri toplam tutar yaklaşık 400 milyon lira oldu. Eylül sonunda sektör toplam net karı ise, geçen yılın da rakamı olan 18 milyar lira olarak gerçekleşti.
Bankaların üst yönetimlerine (Yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür yardımcıları) verdikleri tutarlara göre yöneticilerine en cömert ödeme yapan banka Garanti Bankasıoldu. Banka’nın 9 ayda yönetime ödediği tutar 94 milyon lira oldu.

İkinci sırada 47 milyon lira ile Finansbank yer aldı. Üçüncü sıradaki banka ise 9 ayda 226 milyon lira zarar eden HSBC oldu. HSBC, yöneticileri 9 ayda 44 milyon lira ödeme aldılar.

Katılım bankalarından Kuveyt Türk 15.6 milyon lira, Albaraka ise 9.7 milyon lira üst yönetime ödeme yaptı. Belli başlı bankaların 2015’in ilk 9 ayında üst yönetimlerine ödedikleri tutarlar aşağıdaki gibi gerçekleşti: (Bin TL)

Facebook
Kaynak: Katılım Dunyası