DOSYA MASRAFINI ÖDEMEYEN BANKAYA BÜYÜK ŞOK!

yazar:

kategori:

İstanbul’da özel bir banka müşterisinden aldığı dosya masraffını Hakem Heyeti kararına rağmen ödemedi ve İcra Müdürlüğü bankanın Merkez Bankası’nda bulunan Zorunlu Karşılığı’na bloke koydurdu.
Bazı bankalar Tüketici Hakem Heyeti kararına rağmen vatandaşlardan geçmiş yıllarda aldığı dosya masrafını ödememek için direniyor. Son yaşanan olay ise Türkiye’de bir ilk olurken bu konuda mağdur olan binlerce tüketiciye de yol açtı.
İstanbul’da merkezi bulunan özel bir banka bu ücreti ödemedi. Tüketicinin avukatı bunun üzerine icra müdürlüğü aracılığı ile bankanın Merkez Bankası’nda bulunan Zorunlu Karşılık hesabının 11 bin liralık bölümüne bloke koydu. İstanbul 6.İcra Müdürlüğü’nün 23 Eylül 2014 tarihinde  aldığı karar Merkez Bankası’na iletildi. Merkez Bankası bu icra emrini hemen yerine getirerek bankanın hesabına 11 bin 391 liralık bloke koydu.
BANKA ÖDEMEK ZORUNDA KALDI
Merkez Bankası’ndaki zorunlu karşılık hesabına bloke konulan banka bu parayı kısa bir süre içerisinde yasal faizi ve masraflarıyla ödemek zorunda kaldı. Hukukçular, bu kararın mağdur tüm vatandaşlar için de emsal teşkil edeceğini bildirdiler.
Facebook