CEO MAAŞLARI GÖZALTINDA

yazar:

kategori:

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bankacıların aldığı ikramiye ve kar paylarını mercek altına aldığını belirtti. Düşen karlara rağmen milyonları alan Türk CEO’larını da BDDK inceleyecek mi?
Bankacılık sektöründe üçüncü çeyrek bilançolar açıklandı. Neredeyse bir iki banka hariç tamamının karı bir önceki döneme göre düştü. Ancak bazı bankaların üst yönetime ödedikleri maaş ve primler ise maalesef azalmadı tam tersi arttı.
Türkiye bu artışı tartışırken Avrupa’da bankacılar incelemeye alındı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) bankacıların aldığı ikramiye ve kar paylarını mercek altına aldığını belirtti. ECB bankacılık düzenleme baş direktörü Daniele Nouy, bir konferansda yaptığı açıklamada bankacılara yapılan ödemelerin kurumun risk hedefleriyle uyumlu olup olmadığını incelemeyi hedeflediklerini söyledi. 

Nouy, ödeme sisteminin değerlendirme metodlarını güçlendireceklerini vurgularken özellikle değişken ödemelerin ve kar payı dağıtımlarının etkilerini görmeyi arzuladıklarını ifade etti.Nouy, finansal veya finansal olmayan teşvikler sisteminin kritik öneme sahip olduğuna inandıklarını çünkü bunların iş ve risk kültürleriyle olan uyumsuzlukalarının usulsüzlüğün merkezinde yer aldığına inandıklarını sözlerine ekledi.
KONU İLE İLGİLİ HABER:
 

Resim iki kere tıklaAFİYET OLSUN BEYLER!

Bankalar küçülme bahanesiyle binlerce çalışanını kapı önüne koyarken, üst yönetimlerine adeta bir servet ödediler. Hangi bankanın yöneticisi 9 ayda ne kadar ücret aldı?