BANKALAR BİREYSEL’DEN VAZGEÇİYOR

yazar:

kategori:

Bankalar krizi bahane ederek bireysel pazarlama bölümlerini  kaldırıp bu işlemi farklı birimlere yaptırmayı planlıyorlar. 2016 yılında iki özel bankade bireysel pazarlama kalmayacak!
FED parasal genişleme döneminde bankalar en çok bireysel ürünler satışından para kazandı. Ancak parasal daralma ve Türk ekonomisindeki sıkışıklık bankaların bireysel anlamda yeniden yapılandırmaya gitmelerine neden oluyor.
Bazı özel bankaların 2016 yılından itibaren bireysel pazarlama bölümlerini kapatıp, bu işlemleri gişe işlemleriyle birlikte gerçekleştirmeyi planlıyorlar. Yani bankaya giden müşteriyi gişe personeli karşılayacak ve tüm bireysel pazarlama işlemlerini bu kişiler yapacak. 
Bankalar bu işlem ile Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin personel azaltımına gidecek. Bankaların bireysel pazarlamayı gişe işlemleriyle birliştirmesinde amacın tamamen piyasa dinamikleriyle alakalı olduğunu dikkat çeken bir banka üst düzey yetkilisi, “bireysel ürünlerde pasta ciddi anlamda küçüldü. Mevcutlar ise bir kaç banka tarafından adeta paylaşılmış durumda. Artık bu işlemler için ayrı yetişmiş eleman istihtam etmenin bir anlamı kalmıyor. Bankalar bundan sonra direkt satış ve kobi birimlerine ağırlık vermek zorunda“diye konuştu.
Facebook