TEHDİDİN DOZU KAÇTI!

yazar:

kategori:

Hedef baskısı yerini tehdit ve şantaja bıraktı. Bankaların bölge müdürlüklerindeki tehdit maillerini  Çalışma Bakanlığı ne zaman müdahale edecek? İşte hedefini tutturamayanları karşılamaya hazırlanan satış müdürünün heyecanlı postası:
Bankalarda hedef baskısı üst yönetimden alt kademelere ulaştıkça şiddeti daha da artıyor. Özellikle son dönem karlarında azalma olan yabancı sermayeli bankaların personeline “daha fazla satış”için kullandığı baskı tehdit boyutuna ulaştı.
Daha önce haftasonları ceza olarak eğitime çağıracağını belirten satış müdürleri, yeni yöntemle personeli açık bir şekilde tehdit ediyor. Bankacılar, bu tehditlere Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’nun şu ana kadar müdahale etmemesinden şikayetçiler. Çok sayıda tehdit maillerinin mahkemelerde mobbing aracı olarak kabul edilmesine rağmen şu ana kadar Çalışma Bakanlığı bu konuda her hangi bir yaptırımda bulunmadı. Ancak hukukçular, bu tarz tehdit yazılarının mutlaka saklanıp dava konusu yapılmasını öneriyorlar. 
BEN HAZIRIM NE DEMEK?

Son dönemde hakkında çok sayıda mobbing davası açılan yabancı sermayeli bir bankanın yine bir bölge müdürlüğünden personellere atılan elektronik posta tehdit dolu sözcükler içeriyor. Belirli  satış rakamlarına ulaşmayan personeli haftasonu bölge müdürlüğüne çağıracağını belirten satış yöneticisi, “... ben çok iyi hazırlandım, sizde hazırlıklı gelin”diyor. Satış yöneticisinin bu sözleri büyük tepki çekerken, hukukçular bunun açık bir mobbing olduğunu ifade ediyorlar.