BANKACIYA TÜKENMİŞLİK SENDROMU TEŞHİSİ

yazar:

kategori:

Son dönemde hastanelerin psikiyatri servislerinde en çok bankacıların görünmeye başladığını dikkat çeken Psikiyatr Uzm. Dr. Eroğlu, tükenmişlik sendromunun bankacılarda sık görünmeye başladığını söyledi. Nedir bu TÜKENMİŞLİK SENDROMU?
Hedef baskısı  bankacıların ruh sağlığını bozuyor. Son aylarda satış baskısının anormal derecede artması bir çok bankacının çareyi hastanelerin psikiyatri servislerinde aramalarına neden oldu. Son dönemde bankacık sektöründe çeşitli meslek hastalıklarının ortaya çıktığını söyleyen Psikiyatr Uzm. Dr.Hüseyin Eroğlu, “malesef hastalar arasında bankacılık iş kolunda çalışanlarda artış var”dedi.
Dr.Eroğlu, tedavi amacıyla gelen bankacılarda en çok tükenmişlik sendromunun görüldünü belirterek, bu rahatsızlığın tanımını şöyle yaptı:
“Tükenmişlik Sendromu; iş hayatında aşırı yorgunluk, kronik zorlanma, monotonluk, yeteri kadar istirahat etmeme ve kişinin gösterdiği efora karşı beklediği verimi alamayışı sonrasında ortaya çıkar. Halsizlik, yorgunluk, motivasyon kaybı, isteksizlik, çaresizlik duygusu, tahammülsüzlük, sinirlilik, uyku ve iştah bozukluğu, vücut ağrıları gibi belirtiler sıklıkla görülür. Kişide tükenmişlik hissi yaratan bu durum; iş yaşamı ve kendi ruh sağlığı kadar, sosyal yaşam ve aile hayatı üzerine de olumsuz etki eder.”
Facebook