GENÇ BANKACI POLİÇE KURBANI MI?

yazar:

kategori:

7 Ekim günü genç bir bankacı öldü. Sesizce son yolculuğuna uğurlandı. Ancak ailesinin acısı ve feryadı halen devam ediyor. Genç bankacı yetersiz sigorta poliçesi nedeniyle mi öldü? Bankacılar, saglık poliçelerini tartışmaya başladı. Ne kadar koruyor?
Ünlü Ses Sanatçısı Tenor ve Müzik Hocası Engin Atalay’ın yeğeni Efkan Atalay genç yaşta yaşama veda etti. Gırtlak kanseri teşhisi konulan genç bankacı Ereğli’nin Zindancılar köyünde defnedildi.  Genç bankacının ölümü de  tıpkı yaşamı gibi sesiz oldu. 
Ailesi ve bir kaç yakını tarafından  köyünde defnedildi. Genç bankacının ölümünün  üzerinden 2 ay geçti.  Acılı aile kaderine razı olmuş gibi görünse de ferdayı dinmek bilmiyor.  Efkan Atalay‘ın ailesi çocuklarının yeterince iyi tedavi edilemediğini söylüyor.  Bankanın personeline yaptırdığı özel sağlık sigortası bazı alternatif tedavileri kapsamadığı için 100 bin lira gibi bir paraya daha ihtiyaç duyulmuş. Para bulunamadığı için genç bankacı poliçe kapsamında tedavisini yaptırmaya çalışmış ve 7 ekim günü hayata veda etmiş.
AİLE KIRGIN
Ereğli Belediyesi’nde itfaye eri olarak çalışan bir babanın oğlu olan Efkan Atalay’ın ölümünün üzerinden tam 2 ay geçti. Ancak ailenin acısı halen dinmedi. Paramedya.com‘a yaşadıkları acının anlatılmayacak kadar büyük olduğunu söyleyen bir aile ferdi, “Sigorta yurtdışı tedaviyi veya daha ileri düzey tedaviyi kapsasaydı Efkan hayatta olacaktı. Bu konuda bankasına da kırgınız. Tedavisi için herşeyi bir poliçeden beklemeleri bizi üzdü”dedi.

POLİÇELER NE KADAR GÜVENCE
Genç bankacı Efkan Atalay‘ın vefatı bankaların personeline yaptırdığı sağlık poliçelerinin ne kadar kapsamlı olduğunu tartışmaya neden oldu.  Bankacılığın artık stersli bir meslek haline geldiğini dikkat çeken bankacılar, grup sigortaların özellikle psikiyatri ve ileri tanı-tedavi yöntemlerini yeterince kapsamadığını  öne sürdüler. Bankalar son dönemde maliyeti düşürme adına gurup sağlık sigortalarında daha ekonomik poliçeleri tercih ettikleri de öne sürülüyor.
Facebook