KABUS GİBİ BİR SEANS!

yazar:

kategori:

Borsa  son ayların en büyük düşüşünü yaşadı. Yabancı  başta bankalar olmak üzere adeta ne bulduysa sattı. Meksa son ayların en büyük satışını yaptı. İşte yabancının sattığı o hisseler:
Büyüme rakamının beklenilenin de üstünde gelmesi ile oldukça iyimser havaya giren borsada bir anda gelen yabancı satışı tabiri caiz ise piyasanın darmadağın olmasına neden oldu. Dün en çok satış yapan kurum meksa olurken 204 milyon liralık satış yaptı.
Meksa en büyük satışı Garanti Bankası’nda yaptı. Bu hissede tüm satışın yüzde 40’ını tek başına yaptı.  Yine Halkbankası, THY ve Akbank bu kurumun yaptığı sert satışlar arasında yer aldı.
MERRILL LYNCH BİR BAŞKA SATICI
Kabus gibi seansın bir başka satıcısı ise Merrill Lynch oldu. Bu kurum 64 milyon liralık satışın sadece 58 milyon liralık bölümünü Türk Hava yolları’nda yaptı. Senetteki tüm satışların yüzde 50’sine yakınının bu kurum tarafından yapıldığı görüldü. 
BANKALARDAN BÜYÜK KAÇIŞ
Yatırımcılara adeta kara perşembe yaşatan seansta banka hisselerindeki sert düşüşler  öne çıktı. Yabancıların bir süredir banka hisselerindeki çıkışı devam etmiş oldu. 
Facebook