TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BANKASI SATILIYOR MU?

yazar:

kategori:

Bankacılık dünyası son bir haftadır satış iddiaları ile adeta çalkalanıyor. Yerli sermayeli büyük bir bankanın Katarlılara satılacağı iddiaları bankacılar arasında dolaşıyor. Gerçekten satılıyor mu? İşte yanıtı:
Türkiye’nin en büyük bankalara arasında yer alan bir bankanın Katarlı bir fona satılacağı söylentileri bankacılık kulislerinde hızla yayılıyor.
Bankanın halka açık olması ve bankacılık yasası gereği ismini veremediğimiz bu bankanın yüzde 51 hissesinin önümüzdeki günlerde satışı yapılacağı iddiaları neredeyse tüm bankacılar arasında konuşulan bir konuya dönüştü. Yılbaşından hemen sonra satışın gerçekleşeceği ve bankanın bu nedenle yaklaşık 1600 personeli işten çıkartacağı iddiaları bile kulaktan kulağa yayılıyor.
KESİN YALAN!
Söz konusu bankanın ismini açıklamayan bir üst düzey yetkilisi, satış iddialarını asılsız ve komik bulduğunu söyledi. Böyle bir satışın olmadığını belirten yetkili, aynı zamanda satış ile ilgili bir konunun gündeme dahi gelmediğini belirtti.
NEDİR BU KATARLILAR?
Katarlı fonlarla ilgili  görüşlerine başvurduğumuz uluslararası finans uzmanı Nilden Johanson, Katar ekonomisinin Türkiye’den bakıldığı gibi iyi durumda olmadığını dikkat çekerek Paramedya.com’a bu konuda şunları söyledi:
“Son dönemde Katarlıları Denizbank, Finansbank ve HSBC’nin satışında spekülasyon olarak kullandılar. Yıllar önce ilk olarak Denizbank’ı almak için Türkiye’ye geldiler. Ancak Belçikalıların fiyatını duyunca teklif bile veremediler. O tarihten sonra Katarlı fonlar çok büyük paralar  kaybettiler uluslararası piyasalarda. Ayrıca petrolün bugünkü fiyatı ile  degil bir banka almak tam tersi eldekini satar duruma geldiler. Yunanlı NBG ile de masaya oturdular ama ortadaki fiyat ile onların cebindeki fiyat arasında dağlar kadar fark vardı. Ayrıca şu ortamda bırakın Katarlı Amerikalılar dahi bir banka almayı düşünemez.”
Facebook