KREDİ MÜŞTERİNİZ MÜFETTİŞ OLABİLİR!

yazar:

kategori:

Bankalar yılbaşı kredisi için kampanyalar düzenlerken,Tüketicinin Korunması Piyasa Gözetim Müdürlüğü müfettişleri, banka şubelerine müşteri gibi gidip kredi alıyor. Bankalara büyük ceza gelebilir.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması Piyasa Gözetim Müdürlüğü, bankaları yakın izlemeye aldı. Yılın son günlerinde bankalar kredi konusunda adeta kampanya üstüne kampanya düzenlerken, Tüketicinin Korunması Piyasa Gözetim Müdürlüğü müfettişleri, şubelere giderek gerçek müşteri gibi denetim yapmaya başladılar.
Açıkladığı orandan daha yüksek faiz alan bankalara ceza kesilecek 
Bankaların yılbaşı kampanyaları bakanlığın yakın takibinde. Açıkladığı orandan daha yüksek faiz alan bankalara ceza kesilecek
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bankaların yılbaşı kampanyalarını takibe aldı. “Düşük faizle, cazip oranlı, imzasız yılbaşı kredisi” kampanyaları başlatan bankaların açıkladığı orandan daha yüksek faiz alması durumunda ceza kesilecek. Bakanlık yetkilileri, “Açıkladıkları faizle aldıkları arasında uçurum oluyor. Yılbaşı kredilerinin faiz yükünün de piyasaya duyurduğu ile aynı olması gerekiyor. Tüketiciyi yanıltan bankalara göz açtırılmayacak” dedi.
TEZGÂHALTI FAİZE İNCELEME
Bu konuda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Merkez Bankası ile Tüketicinin Korunması Piyasa Gözetim Müdürlüğü’ne şikâyet yağıyor. Gelen şikâyetlere göre bazı bankalar tabela faizinin üstünde faiz uyguluyor. İlgili kurumlar tezgâhaltı faiz konusunu da inceliyor.
Tüketicinin Korunması Piyasa Gözetim Müdürlüğü müfettişlerinin, şube bazlı incelemelerde “aylık 0.95, dosya masrafsız yılbaşı kredisi” gibi kampanya bilgileriyle tüketicilerden alınan faizleri karşılaştırdığı öğrenildi. BDDK da tüketiciyi yanıltan faiz uygulamaları konusunda bankaları yakın takibe aldı.
İSTEK DIŞINDA SİGORTA YOK
Ücretlere sınırlama getirilmesinin ardından bankalar birbirinden ilginç kalemlere yüklenmeye başladı. Bir yandan sigortacılık ürünleri bir yandan da sürpriz ücretler alıyorlar. Yeni Tüketici Kanunu ve mahkeme kararlarına karşı bazı bankalar farklı isimlerle dosya masrafı da almaya devam ediyor. Tüketicinin açık talimatı olmadan kredili mevduat sözleşmesi ve isteği dışında sigorta yapan bankalar hakkında da işlem yapılacak.