TABLET İLE SOKAK BANKACILIĞI

yazar:

kategori:

Bazı bankalar, bankacılığı sokağa taşıyor. Bu yıl devreye girecek olan TABLET BANKACILIĞI ile bireysel bankacılık gişelerde ve sokakta yapılacak.
Pazar payını arttıramayan bankalar çareyi personel sayısını azaltmakta ve yeni yeni uygulamalarda buluyor.Tablet ile kredi satışı üç banka tarafından  4 ocak itibariyle başladı. Binlerce bireyselci işsiz kalabilir.
Aralarında bir yerli iki yabancı sermayeli özel bankanın da bulunduğu bankalar  bankacılığı tablete taşıyor. Tablet bankacılığı ile özellikle bireysel hizmetler gişelerde ve sokakta verilecek. Bankalar bu yöntem ile personel sayısını yüzde 30 oranında azaltmayı planlıyor.
TABLETLER DAĞITILDI
Yerli sermayeli bankanın geçen yılın son aylarında başlattığı tablekt uygulamasına  4 ocak itibariyle iki yabancı banka daha katıldı. Şubelere tablet yollayarak personele kredi onay ve bilgilendirme işlemleri bu cihaz üzerinden yapılmaya başlandı.
Bu uygulamaya göre, şubeye kredi almaya gelen vatandaşa  bireysel müşteri temsilcisi kendi ekranından kredi girişi yapıyor. Kredisinin onaylanması durumunda müşterinin önüne tablet konularak  internet şubesi açması sağlanıyor. Müşteri bu işlemden sonra kredi işlemlerini internet üzerinden görüp okuyor ve ONAYLIYORUM butonuna basıyor.  
Banka bu işlemi şubelerde şimdilik yaptırarak  personeli hazırlamaya çalışıyor. Yakın bir zamanda bireysel bankacılık bölümünün tamamen kaldırılarak  bu hizmet gişeler ve sokaklarda verilecek. Üç banka Aralık ayından bu yana asgari ücret artı primle çalışacak 3 bin “sokak satıcısı”nı işe aldı.
Facebook