Bankacının Remzi Özdemir’e Mektubu!

yazar:

kategori:

Bir bankacının Remzi Özdemir’e yazdığı mektup sektörün nereden nereye geldiğini değişik bir dil ile anlatıyor. İşte o mektup:İlginç ve düşündürücü.
Sayın Remzi Özdemir ,
Uzun zamandır tüm yazılarınızı atlamadan okuyorum, bazen özümsemek için birkaç kez okuyorum ve malum sektörden bazı arkadaşlarımla yazılarınızı uzun uzun tartışıyorum.
Öncelikle okuyan okumayan varlığınızı bilen ya da bilmeyen isminizi duyan veya duymayan herkes adına 200.000 bankacı ve onların aileleri adına size teşekkür ediyorum,
Yaptığınızne hoş ki bu dönemde kardeş kardeşin bile hakkını savunmaktan acizken siz bize yeni bir yol açtınız.
Evet artık yalnız değiliz! Tam olarak hissettiğimiz duygu bunu ifade ediyor.
Belki sizi tanımıyoruz ne iş yaptığınız ile ilgili fikrimiz bile yok bu adam ne iş yapar?
Bankacı mıdır?
Neden bu kadar bankalardan nefret eder?
Bu adam ne istiyor, derdi nedir?
Eminim herkesin kafasında sıraladığı sorulardır,en azından benim kafamdaki sorular bunlardı.
Siz sanki bizim bankamızda, bizim bölge müdürlüğünde, satış müdürünün masasının hemen yan masasında oturan ,şube katımızda bizim yanımızda dolaşan,kişiye özel olan ekranlarımıza bile bakabilen adam olarak hayatımızda varsınız..
Herkes bankanın ,bankaların karına, müşteri mağduriyetini ağzına dolamışken, müşteri mağduriyeti adına ardarda yasalar çıkarmayı atlamazken ,bizi çalışma bakanlığı  bile unutmuşken birilerinin bizi hatırlaması ne hoş tahmin bile edemezsiniz.
Bankalara ‘gözünüz doysun’ dendi, müşteriyi düşünüyorum ,o yasak bu yasak, bu iade derken bankalarımız daha da baskıyı artırarak aynı karları yakalamak adına bizleri beş kat daha fazla çalıştırdı.
Basit bir şube çalışanı olarak bizler bankacılığın değiştiğini, kar marjlarının düştüğünü görebildik de onlar görmedimi?
Filler üstte tepiştiler, ama biz çimenleri ezip geçtiler, size personel mağduriyetini mobingle baskıyla, intiharla, hastalık vs, yada rutinbankacılık  haberleri ile bize yalnız olmadığımızı, birşeylerin değişebileceği umudununu verdiğiniz için teşekkür ederim,2016 da da umarım daha bize yakın olursunuz..
Evet 2015 bankacılık adına çok zor bir yıl oldu, bu kadar kriz, seçimler derken kimse bizim hedeflerimizi düşürmedi,Sektörde yaprak bile oynamazken değil Türkiyeyi ,dünyayı unutan üst yöneticilerimize sesleniyorum, 2015’i burnumuzdan getirdiniz, DİLERİM……
Mailimi yayınlayabilirsiniz, ancak isim ve soy ismimi gizlerseniz çok sevinirim,
Sağlıklı kalın…

Facebook