MÜDÜR OLSAN NE YAZAR?

yazar:

kategori:

Her bankacının hayalinde şube müdürü olmak vardır. Ancak son dönemde personele uygulanan psikolojik şiddet bu kez şube müdürlerine yöneldi.  Bir çok şube müdürü mobbinge maruz kalıyor. İşte belgesi:
3 elektronik posta. 
Üçününde ortak noktası şube müdürlerine gönderilmiş olmaları.
Bu postalar Türkiye’de  faaliyet gösteren yabancı sermayeli bir bankaya ait.
Yine yerli bir yönetici şube müdürlerine aklı sıra fırça(?)atıyor. 
Bu elektronik postalar Türkiye’de değil de İngiltere’de yazılmış olsaydı bu banka milyon dolarlık tazminata mahkum olurdu ve bunu yazan yönetici de hayatı boyunca iş bulamaz ve mahkeme mahkeme dolaşır olurdu.
Ancak burası Türkiye diyerek son iki yıldır personele uygulanan psikolojik taciz ve hedef baskısı bu kez şube müdürlerine yöneldi.
Bu belgeleri yollayan şube müdürünün iki cümlesi Türkiye’de bankacılık sektörünün  nereye geldiğini en iyi şekilde anlatıyor:
“Personel ağlıyor sızlıyor feryat ediyor. Ya biz? Makamımızdan utandığımız için gördüğgümüz baskı ve hakaretlere malesef sesimizi çıkartamıyoruz”
İŞTE O ELEKTRONİK POSTALAR:
1:SİZDEN UTANIYORUM:
Bu elektronik postada üst düzey bir yönetici şube müdürlerine onlardan utandığını yazıyor. Bu şube müdürleri utandıracak ne yapmış olabilirler ki?
Hırsızlık mı?
Zimmete para geçirme mi?
Yoksa ahlaksızlık mı?
Hiç biri. Sadece durma noktasındaki bu piyasada abartılı kredi hedeflerini yüzde 95 tutturdukları için. Yüzde 100 tuttursalardı utanmazdı bu sayın yönetici.

2- ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YAPMAK İSTİYORSANIZ…
İkinci elektronik postada açık bir mobbing var. Bu postada şube müdürlüğü yapmak istiyorsanız verilen hedefleri tutturmak zorundasınız deniliyor. Türkiye’nin yüzde 4 büyüdüğü bu ortamda bankanın hedefi 60 büyüme.

3:YEL DEĞİRMENİ Mİ?
Bu postada ise açık açık hakaret görülüyor. 

Facebook