BANKACININ SUÇU NE?

Kendine özgün tarzı ile bankacıların sorunlarını dile getiren VEZNEDAR, bu hafta bankacıları Fatmagül’ün suçu ne filmi  ile özdeştiriyor. Ne alaka demeyin okuyun anlayacaksınız:
Yazı başlığını okuduğunuzda belki aklınızda şu cümle belirmiş ya da bir filmin ismi çağrışım yapmış olabilir. Evet o cümle Fatmagül’ün suçu ne?
1986 yapımı Hülya Avşar’ın oynadığı o meşhur filmin ismi….
Daha önce bir yazımı müjde Ar filmi olan  ‘asiye nasıl kurtulur’ daki asiye ile bağdaştırmış, o meşhur iz bırakan film repliği ile o malum sektörümüzü tartışmıştık.
Ne Müjde Ar ne de Hülya Avşar hayranıyım!
Ne de bu filmleri izlemekten keyif aldım,
Nedense bugün de Fatmagül’ün suçu ne? filminde ki Fatmagül aklıma geldi? Peki bu filmlin bankacılık ile ne alakası var, neden bu filmi bankacılıkla bağdaştırıyorsun diye soracak olursanız bu karakter de planlanarak tezgaha düşürülmüş mağduru, mağdurluğu unutularak bir de suçlanan  bir kadını yani bana göre iyi yolda olmayan ya da  sonu hiç iyi olamayan biz bankacıları ifade ediyor.
Suçlanan, mağdur edilen tezgaha düşürülen işte o filmdeki Fatmagül artık biziz…
Peki biz gerçekten suçlu muyuz?
Evet biz suçluyuz, çünkü bize verilen her hedefi daha çok gerçekleştirdik, 3 aylık, 6 aylık ,1 yıllık hedeflerimizi 1 değil 2 ya da 3 katı gerçekleştirdik.
Tabi ki  yetmedi kendimize ‘bakın saha oyuncularımız yani biz Fatmagüller nasıl çalışıyor’, bir de ara revizelerimizi yapalım dedirttik, yani biz kabul edilebilir olmayan hedefleri kendi ellerimizle tutturduk, ve biz mağduriyeti kendi ellerimizle yarattık.
Peki şimdi ne mi yapıyoruz? 
O hedefler o kadar ağır geliyor ki o geçmişte yaptığımız hataların diyetini hep birlikte ödüyoruz.
Artık 10.000 tl olan bir kredi teminatına 100.000 sigorta kesiyoruz, olmayacak krediye evet demeye başlıyoruz ve batıyoruz, ve belki de herkese yalvarır kişiliksiz insanlar haline dönüşüyoruz,
en kötüsü de sadece hedef tutsun diye karakterimizin o bize öğretilen değer yargılarımızı yok edip üzerini çiğniyoruz, kimbilir belki de  kolay yola kaçıyoruz, ahlaksız tekliflere maruz kalıyoruz, belki de kabul ediyoruz.
Biz bu kadar büyümeyi hedefledik başlığıyla sabırsızlıkla her yılın başında inen ve kademeli olarak artan hedefler insanlara neler yaptırıyor, tutuyor da nasıl tutuyor kimse düşünmüyor?
Bu hedefleri tutturanları nasıl oluyor da yapıyor diye kimse incelemiyor?
Madde madde yasalarla korunan bankacılıkta peki  bu işi yapan insanlar korunuyor mu?
Eğer korunmuyorsa neden bu kadar rahatça yapılamayacak asla makul olmayan hedefler veriliyor..
Evet biz suçluyuz ve bu gidişle bu sektörden çok Fatmagül çıkar,
Biz Fatmagül olmayı çoktan hakettik
En azından onun bedeni kirlendi, ya bizim ruhumuz ne halde biliniyor mu??
PEKİ BEN SİZE SORUYORUM NEREYE KADAR….??????
Facebook