ARABIN TÜRK’E ZULMÜ

yazar:

kategori:

Arap sermayeli bir banka yüzlerce personeline “performans düşüklüğü”gerekçesiyle ihtar verdi. İhtar verilenler arasında çok sayıda hamile ve yeni doğum yapmış bankacı da bulunuyor.
Türk pazarına son dönemde giren ve istediğini bulamayan yabancı bankalara bir ARAP bankası da katıldı. Pazarın daralması nedeniyle Tük piyasasında aradığını bulamayan bu arap bankası faturayı perfoneline kesmeye başladı.
Bankanın işe aldığı çok sayıda personelle başarıya ulaşamaması nedeniyle şimdi performans bahanesiyle tazminatsız işten çıkartma operasyonuna başladı. Banka yılın ilk işlem gününden itibaren çok sayıda personeline “performansı düşük”olduğu gerekçesiyle ihtar verdi. İhtara neden olan hedeflerin ise teknik olarak tutturulmasının mümkün olmadığı öne sürülüyor. Banka tazminatsız işten personel çıkartmak için son dönemin yöntemine sarıldığı öne sürülüyor.
HAMİLELERE İHTAR
Arap sermayeli bu bankanın ihtar verdiği çok sayıda personelin arasında hamile ve yeni doğum yapmış personel de bulunuyor. Yine doğum iznine ayrılmak  isteyen hamile personellerin de savunmaları alındığı gelen haberler arasında yer alıyor.
İSTEDİKLERİNİ BULAMADILAR
Türkiye’de bankacılık sektörü son 10 yılda dünyanın aksine oldukça hızlı büyüdü. Ancak 2013 yılının son aylarından itibaren bu pazarda daralmaya başladı. Gerek hükümetin aldığı tedbirler gerekse artan işsizlik bankacılık sektörü için parlak dönemin bitmesinde etkili oldu. Bankalar pazarın  hareketli olduğu dönemde aldıkları personeli şimdi tazminatsız olarak işten çıkartmaya çalışıyorlar.
YASAL TEDBİR ALINMALI
Bankacılar, Çalışma Bakanlığı’nı bankacılık sektöründeki haksız ve adaletsiz uygulamalara ses çıkartmamakla suçluyorlar. Dünyanın hiç bir ülkesinde bulunmayan bir sistem ile personelin tüm hakları gasp edilerek işten atılmasına Çalışma Bakanlığı sesiz kalıyor. 
Önümüzdeki 3 aylık dönemde bir çok bankanın performans düşüklüğü bahanesiyle işten çıkartılması bekleniyor.