Bir bankacı annenin acı dolu mektubu

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük özel bir bankasında çalışan 17 yıllık  bankacının korkuları, sektörün ne hale geldiğini en iyi anlatan ibretlik bir belge niteliginde. Her an işten çıkartılma korkusu yaşayan anne, “keşke trafik kazasında ölsem en azından çocuguma maaşım kalır”diyor.
 
Neslihan C  bir anne. Daha henüz 35 yaşında ve eşinden ayrı olması nedeniyle tek başına yaşam mücadelesi veriyor.
Bir dönem herkesin çalışmak için büyük mücadele verdiği bankası şimdi en çok personel çıkartması ile ünlü. Özellikle 10 yılın üzerinde tecrübeli yüzlerce personelini  “performans yetersizliği”nedeniyle işten çıkartan bankada tam bir korku ve dahası panik hakim.
İşte Neslihan C’nin yürekleri sızlatan o elektronik postası:

“Sat ama nasıl satarsan sat” bu kelime artık psikolojimizi bozmuş durumda. İnanırmısınız eskiden psikiyatre giderdik şimdi korkumuzdan gidemiyoruz. Çünkü öğrenirlerse ruh sağlığımızın bozuk olduğunu gerekçe gösterip işter çıkartırlar.
Bir yandan da psikolojimizi bozmak için elinden gelenleri yapıyorlar. Sabah günaydın mailinden önce “bugün  en az 40 bin lira mevduat bulmak zorundasınız”uyarısı geliyor. Mevduat için çaba harcarken hemen arkasından 6 yeni hedef geliyor. Bunlar  normal şube hedefinin dışında. Bir hedefi  o hafta tutturamadığında hemen bölge müdürlüğüne çağrılıp bir saat azar işitiyorsunuz.
Sürekli olarak kovulma tehdidi ile yaşamak iyice psikolojimi bozdu sanırım. Her gün Allaha dua ediyorum inşallah bir trafik kazasında ölürüm diye. Çünkü bu şekilde ölürsem en azından yavruma maaşım kalır ve o da hayatını sürdürü. Bizim bölgeden 53 arkadaşı işten çıkarttılar ve aradan aylar geçmesine rağmen hiçbiri iş bulamadı ve hepsi mağdur durumda. Bankanın insan kaynakları tüm arkadaşlarım için kötü referans verdi.
Benim de işten çıkartılmam halinde iş bulamayacağımı biliyorum. O zaman çocuğuma nasıl bakacağım..
Bu korku ile daha ne kadar yaşayacağımı da bilmiyorum.


Facebook