İki banka ilanı arasındaki tek fark nedir?

yazar:

kategori:

İki banka aynı dönemde ünlü bir kariyer sitesine personel alımı için ilan veriyor ve ortaya ilginç bir sonuç çıkıyor. Biri son dönemde en çok personel çıkartan diğeri ise daha istikrkarlı.
Türkiye’de bankacılık bir dönem gençlerin en çok çalışmak istediği sektördü. Özellikle son 2 yılda bankaların uyguladığı acımasız iş kuralları ve hedef baskıları sektörde bazı bankaların personel katliamına neden olmuştu. İşte son 7 ayda yaklaşık 2 bin kişiyi işten atan banka çağrı merkezi için ünlü bir kariyer sitesine ilan verir. 
Banka adı verilerek yayınlanan ilan 59 bin kişi tarafından görüntülenmesine rağmen başvuran kişi sayısı 0-50 arasında oldukça komik bir rakamda kalır. Üstelik ilanda hiç bir tecrübe aranmadığı da belirtilir.
Aynı dönemde bir başka bankada çağrı merkezi için eleman alımı için ilan verir. İlan içeriği neredeyse aynıdır ve bu ilan sadece 4592 kişi tarafından görüntülenmesine rağmen 500-750 arasında bir kişi tarafından başvuru yapılır.
ARADAKİ FARK!

İki ilan arasındaki tek fark olan başvuru sayısı Türkiye’de bir gerçeği gözler önüne serdi. O da, iş güvencesi olmayan ve personeli harcayan bankaya karşı işsiz insanlar dahi gitmek istemediğiydi. 

Facebook