Yabancı bankanın mesai oyunu

yazar:

kategori:

Bankacıların yasal mesai ücretleri sistemden nasıl ve kim tarafından siliniyor?
Bankalar ile Çalışma Bakanlığı arasındaki mesai kavgası halen devam ederken, bazı bankalar mesai ödemesi yaptığını bildiriyor. Ancak , “böylesi sadece türkiye’de olur” denilecek türden bir olay  çalışanları isyan ettirdi.
İşte bu konuda dert yanan bir bankacının şikayeti:

 FAZLA MESAİ ÜCRETİM NEDEN ÖDENMİYOR
2013 yılı son aylarında Bankalara verilen ceza az gelmiş olmalıkı halen mesaimiz ödenmiyor . Ben yöneticime mektup yazamadım ama Bankacıların gözü kulağı olan bu siteye yazmaya karar verdim .
Üst yönetime mektup yazarsam tazminatımı bile vermeden beni işten atarlar çünkü bankam zarar ediyor . 10 yıldır aynı Bankadayım.
Bazen 18.30 da çıkıyoruz arada saat 19.30-20.00 arası çıkıyoruz .Aradaki saati mesai olarak sisteme girin diyorlar giriyoruz fakat onaylayan yok bir süre sonra girdiğimiz mesainin sistemden silindiğini görüyoruz çokta sesimizi çıkartamıyoruz Banka zaten zararda ve personel çıkarmak için bahane arıyor.Bu hep böle oluyor hatta teftiş bile mesai girişleri yapılmıyor diye şubeye madde yazdı ve şube müdürü bize kızdı bizde giriyoruz ama onaylanmıyor sonrad sistemden siliyorlar dedik müdürün bile maçası yemedi müdahele edemedi .
Teftiş raporunu sistem girişlerini tek tek print edip aldım hesaplattım hatırı sayılır bir para tutuyor dava açmayı ve Aynı zamanda Çalışma Bakanlığı ve BİMER e yazmayı düşünüyorum elimdeki belgeler zaten bunun ispatı .Her şeyden önce teftiş raporunda belirtilen mesailer girilmemiş ibaresi var ve biz mesaileri giriyoruz onaylamıyorlar.