TWITTER HESABINIZ NASIL ÇALINIYOR?

yazar:

kategori:

Son günlerde neredeyse her 5 kullanıcıdan birinin Twitter hisabı çalınıyor. Sizin de başınıza gelebilecek olan bu çalma işlemi nasıl oluyor? İşte o tuzak:
En son Fox TV sunucusu Fatih Portakal’ın twitter hesabı internet korsanları tarafından çalındı.  Sadece Fatih Portakal’ın değil bir çok politikacının da aynı yöntemle twitter hesabının çalındığı belirtiliyor.
Halk arasında “şifre kırılması” olarak bilinen uygulama aslında basit bir hırsızlık yöntemi ile yapılıyor. Yani şifreniz ne kadar güçlü olursa olsun yinede açılınıyor. Çünkü şifreyi korsanlar kırmıyor siz adeta ona kendi elinizle veriyorsunuz.
İşte o yöntem:
E-posta adresinize twitter’dan gelmiş gibi şu posta geliyor
Twitter Ekibimiz Tarafından Hesabınıza;
14.563.23.102 İP Adresinden Giriş Yapıldığı Tespit Edilmiştir…
Hesabınızın Güvenliği İçin Lütfen Parolanızı Aktivasyon Linkinden Onaylayınız 
Aksi Takdirde Hesabınız Kilitlenebilir 
Buraya Tıklayarak Parolanızı Onaylayınız 
Hesabınızı Onayladıktan Sonra Sayfayı Kapatabilirsiniz…”
Twitter Deparment,290 PK
CSA Security Ex.,2014

Kullanıcılar, buraya yazılı  linke tıklardığı an yine twitter sayfasının bir kopyası geliyor ve giriş sayfasına girmek zorunda kalıyorsunuz. İşte o an şifreniz arka planda korsanların eline geçiyor.
NE YAPMAK LAZIM?
Bilişim uzmanları, bu tür elektronik postalardaki linklere kesinlikle tıklanılmaması gerektiğini belirterek, bu işlemin illa yapılması gerekiyorsa, farklı bir bilgisayar veya telefondan www.twitter.com adresini bizzat siz yazarak giriniz. Ayrıca twitter yazdığınız adres çubugununun mutlaka yeşil uyarı vermesi ve adresin başında https yazması gerekiyor. Http‘nin başındaki s güvenli anlamına geliyor.