ASILSIZ KIYIM HABERİ PANİK YARATTI

yazar:

kategori:

Yabancı bir bankanın 700 eleman çıkarttığı ve 300 kişiyi daha çıkartacağı yolunda çıkan bir haber, sözkonusu banka çalışanları arasında büyük panige neden oldu. 
Sosyal paylaşım sitesinde yer alan bir haber binlerce bankacının panik olmasına neden oldu. 
Öğretim üyesi bir kişi tarafından yönetildiği idia edilen sayfada  yabancı bir bankanın 700 personel çıkarttığı ve 300 personel daha çıkartmak için gece geç saatlere kadar çalıştığını öne süren bir haber yer almıştı.
Bu haber son 24 saat içerisinde banka personeli  arasında büyük paniğe neden oldu. Bankanın İnsan Kaynakları’na başvuran yüzlerce personel haberin aslı olup olmadığını sordu.
BAKANLIK DA SORDU
Öte yandan toplamda bin kişilik işten çıkartılma haberi Çalışma Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Bakanlık yetkilileri ilgili bankadan haberin aslı olup olmadığını sorduğu belirtiliyor. Banka yetkilileri, performans sistemi dahilinde iş yasasının 17 ve 18 maddelerine  göre bazı çıkartmaların rutin bir iş olduğunu belirterek söz konusu sayının mümkün olamayacağını bildirdiler.
SUÇ TEŞKİL EDİYOR
Sosyal medyada banka ismi verilerek bu tür asılsız haberler  bankacılık yasasına göre suç sayılıyor. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 74. Maddesine göre bu tür haberler bankaların şan ve şöhretine zarar verdiği gerekçesiyle kamu davası açılıyor.
Facebook