BANKACININ UMUDU SİGORTA OLDU

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe işten çıkartılmaların arttığı şu günlerde  işsizlik sigortasında adeta patlama yaşandı. İşten atılma korkusu yaşayan bankacılar işsizlik sigortası yaptırıyor.
 
Bankacılık sektöründe iş güvencesinin her geçen gün daha da azalması ve bankaların daralan ekonomiyi bahane ederek personel çıkartması iş güvence sigortalarının adeta patlamasına neden oldu. Sektörde çalışan her 5 kişiden en az 3’ünün bu sigortayı yaptırdığı belirtiliyor.
İşsizlik sigortası, iş güvence sigortası gibi değişik isimlerle yine banka şubeleri tarafından pazarlanan sigortalar 6 ay çalışma şartı arıyor. Pirim ödemeye başladığından itibaren 180 gün sonra işten çıkartılan işsize 6 ay boyunca ödediği prim kadar maaş ödeniyor.
İSTİFA  GEÇERLİ DEĞİL
İşsizlik sigortasının geçerli olabilmesi için kişinin işten çıkartılması gerekiyor. Yani istifa etmeniz yeterli değil. Bu nedenle bankaların son dönemde sık sık başvurduğu zorla istifa ettirme yönteminin bu sigortanın geçersiz olmasına neden oluyor.
EK BİR GÜVENCE
Bankaların adeta peynir ekmek gibi sattığı bu poliçe işten çıkartılan bankacılar için 6 ay gibi kısa da olsa bir teselli olarak görülüyor. İş Kur’dan da alınan işsizlik maaşı ile birlikte ortaya çıkan para bazen bankacıların çalışırken aldığı maaşın bile üstüne çıkıyor.
Facebook