SİGORTA HEDEFİ MOBBİNGE DÖNÜŞTÜ

yazar:

kategori:

BDDK ve Hazine Müsteşarlığı seyrediyor bankalar sigorta poliçe satışı için personele adeta mobbing uyguluyor. Olan yine saçma sapan poliçelere para ödeyen vatandaşa oluyor.
Bankalar artık bankacılıktan çok sigorta acentası gibi çalışmaya başladı. Neredeyse hiç riske dönüşmeyecek sigorta poliçelerindeki yüksek kar marjı nedeniyle bankalar personeline adeta mobbing uygulamaya başladı.
Özellikle son 3 ayda sigorta hedeflerini yüzde 100 arttıran bankalar aynı zamanda vatandaşların da zarar etmesine neden oluyor.  
TÜKETİCİ KREDİLERİNDE ÇİFTE SİGORTA
Sigorta hedeflerini arttıran bankalar artık ihtayaç kredilerinde çifte sigorta uygulamasına gitmeye başladılar. Hayat sigortasının yanı sıra, ev eşya ve işsizlik sigortasını da zorunlu olarak satmaya başlayan bankalar böylece haksız bir kazanç sağlamış oluyorlar. 
BDDK VE HAZİNE SEYREDİYOR
Bankaların son dönemde adeta sigorta acentası gibi çalışmasına gerek BDDK gerekse Hazine Müsteşarlığı adeta seyirci kalıyor. Vatandaşın hakkını korumakla mükkellef bu iki kurumun bankalara karşı sesiz kalması tepkilere de neden oluyor. Cumhurbaşkanı faizlerin inmesi için çaba harcarken bankalar kredi alan zor durumdaki vatandaşları adeta soyuyor.