HAKAN ATEŞ’DEN İLGİNÇ ÖNERİ

yazar:

kategori:

Yerli turistin yurtdışına çıkmasının zorlaştırılması konusunda çarpıcı bir öneride bulunan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, turistik amaçlı yurtdışına çıkan Türk vatandaşlarından 200 dolarlık çıkış vergisi alınması gerektiğini söyledi..
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş önceki gün Türk turizm sektörünü canlandıracak ilginç bir öneride bulundu. Ateş, “Yurtdışına turistik amaçlı çıkan Türk vatandaşlarından 200 dolarlık çıkış vergisi alınsın. Bu yolla toplanan para da turizm sektörünü desteklemek ve ülke tanımı için bir fonda kullanılsın” önerisinde bulundu. 

Ateş’in önerisini kişilerin seyahat özgürlüğünü kısıtlayacağı için hayata geçirilemeyeceğini belirten sektör temsilcileri, buna karşın özel bankaların yerli turiste özel oluşturacakları cazip tatil kredileriyle iç turizme ciddi destek olabileceğini söyledi. Türk turizmciler olarak Rusya’nın kendi vatandaşları için önerdiği yurtdışı çıkış yasağını eleştirirken Türkiye’den de böyle bir uygulamaya gitmesini bekleyemeyeceklerini kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık: “Hakan Bey’in önerisi iyi niyetli bir girişim. Ama biz insanların seyahat özgürlüğünü elinden alan her türlü uygulamayı eleştiririz. Biz Rusya’yı eleştirirken bunun kendimiz yapamayız. Bize gelirken nasılsa bizden giderken de aynı olmalı. Ancak Denizbank ve diğer bankalar özel bir tatil kredisi hazırlarlarsa sektör için çok faydalı olur” dedi.