Türk bankaları GMY cenneti

yazar:

kategori:

Türkiye’de bankacılık sektörü şube ve personel olarak küçülürken, Genel Müdür Yardımcısı sayısı bakımından dünya rekoruna koşuyor. En fazla Genel Müdür Yardımcısı Finansbank ve Denizbank’ta bulunuyor.
Türkiye Bankalar Birliği”nin (TBB) Mart 2016 dönemine ilişkin mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarını kapsayan “Türkiye”de Bankacılık Sistemi: Banka, Şube ve Personel Bilgileri” raporuna göre, bankacı sayısı azalıyor. ancak buna rağmen azalmayan bankaların Genel Müdür Yardımcıları olması dikkat çekiyor.

Mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarında çalışan sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre 858 kişi (yüzde -0,4) ve 2015 yıl sonuna göre ise 581 kişi (yüzde -0,3) azalarak 200 bin 623 oldu. İşsiz kalan bankacıların büyük bir bölümünün bankaların bireysel pazarlama bölümü çalışanları olduğu dikkat çekiyor.
BİREYSELCİ AZALDI GMY ARTTI
En çok dikkat çeken ise bir özel bankanın bireysel pazarlama departmanlarında çalışan personel sayısını azaltmasına rağmen genel müdürlük bünyesinde Bireysel’den sorumlu 4 Genel Müdür Yardımcısı tutması. Türkiye’de faaliyet gösteren bankalarda en fazla genel müdür yardımcısı Finansbank ve Denizbank’ta bulunuyor. 20 genel müdür yardımcısı bulunan bu iki bankanın da 2015 yılı bilançosunda kar rakamın bir önceki bilançoya göre azalması ise oldukça dikkat çekiyor.
Finans ve Denizbank’ı 15 Genel müdür yardımcısı ile karını son bilançoda yüzde 40 arttıran Yapı Kredi Bankası geliyor. Yine İngbank 15 ile en çok bünyesinde GMY bulunduran banka.
TEB’de 13 GMY bulunurken,Halk ve Garanti Bankası’nda 12, İş ve Akbank’ta 11, Şekerbank’ta 10, odea ve Vakıfbank’ta ise 8 Genel Müdür yardımcısı görev yapıyor.