BANKALARA EMEKLİ DOPİNGİ GELİYOR

yazar:

kategori:

Emekli maaşlarının promosyon karşılığı Denizbank’a verilmesinden sonra promosyon talebi ile bu sayıyı 5’e çıkartan Çalışma Bakanlığı sektöre büyük bir hareket getirecek. Emekli maaşını ikisi kamu toplam 5 banka verecek.
Soylu, emekli aylıklarına banka promosyonu verilmesiyle ilgili çalışmanın ne aşamada olduğunun sorulması üzerine, çalışmaların tamamlandığını bildirdi. 

Emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunda çok iyi bir çalışmanın yürütüldüğünü ifade eden Soylu, “Basın ve yayın organlarında ortaya çıkan rakamlar, afaki rakamlardır. Bunların hiçbir ölçüsü ve değeri söz konusu değildir. Dikkat ederseniz bu bir promosyon. Bizim bankalardaki meblağlarımız belli, emeklilerin aldıkları maaşlar belli, bunun ölçeğinin ne olacağı belli, bankaların bu konuda ne kadar tasarrufta bulunacağı üç aşağı beş yukarı belli. Bu konuda makul bir ölçeği emeklilerimizle buluşturmak için biz çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah yeni hükümet bu konudaki adımı atacak. Şu anda tüm çalışmalarımız hazır” diye konuştu. 
BÜYÜK PAZAR
Çalışma Bakanlığı ile Denizbank arasında bir süre önce imzalanan promosyon karşılığında emekli maaşı ilk aşamada bankaların çok önemsemediği bir gelişme olarak görüldü.  Ancak özellikle emeklilerin kredi ve kartta yarattığı pazar diğer bankaların da bu konuda talebine neden oldu.
Çalışma Bakanlığı bu talepleri değerlendirerek yeni bir promosyon rakamı istedi. Denizbank şu an için 3 yıllık sözleşme karşılığında 300 lira veriyor. Ancak yeni sözleşmenin daha cazip olması bekleniyor.  Sızan bilgilere göre, ikisi kamu toplam 5 banka tarafından verilecek olan promosyon rakamı her yıl için 200 lira olacak.