BANKALARIN DAVA HAMLESİ

yazar:

kategori:

Bankalar  son dönemde çıkarttığı personellerin işe iade davaları ile bunalınca yeni bir strateji geliştirdi. İşte bankaların personele karşı dava hamlesi:
 
6 banka son bir yıl içerisinde 2 bin 934 kişiyi işten çıkarttı.  Bu işten çıkartılan kişilerin yaklaşık yüzde 95’i çalıştığı bankaya karşı  “işe iade davası”açtı. Bu davaların büyük bir bölümü  4 ay ile 6 ay arasında bir sürede sonuçlandı ve bankalar çıkarttığı personele karşı 8 maaşa kadar tazminat ödemeye mahkum edildi.
Bu kararın büyük bir bölümü Yargıtay tarafından da onaylanmasından sonra bankalar  karşılaştıkları büyük mali yüke karşı yeni bir strateji geliştirdiler.  Şu an iki banka tarafından başlatılan yeni uygulamayla göre, işe iade davasını kazanan personele karşı “işe dön çağrısı” yapılmaya başlandı. Tazminat ödemekten kurtulan  bankanın personele ne kadar rahat bir çalışma ortamı sağlayıp sağlayamayacağı ise bilinmiyor. Ancak hukukcular bankaların bu yola tazminat ödememek için başvurduklarını belirterek, “işe dönen kişiler eğer haksız baskı ve davranış ile karşılaşırlarsa kötü niyet davası açsınlar”diyorlar.