PİYASALARDA HALK BANKASI KORKUSU!

yazar:

kategori:

Amerikalı Savcı’nın  Reza Zarap ile ilgili iddianamesinde Halk Bankası’nın da adı geçmesi, bankanın hisse senedinde sert düşüşe neden oldu. 
Sermaye ve karlılık olarak Türkiye’nin en iyi bankaları arasında yer alan Halk Bankası hisse senedinde sert düşüş yaşanıyor. Hisse senedinde yaşanan panik satışların Reza Zarap davasının savcısının iddianamesinde bankanın adının da geçirmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. 
Geçtiğimiz yıl 20 liraya kadar yükselen hisse senedi dün perşembe seansında yüzde 3’e yakın değer kaybetti. Satışlarda yabancı ordinolarının etkili olduğu dikkat çekti. Senet gün içinde 8.97 liraya kadar gerilemesine karşılık günü 9.02 alış fiyattan kapattı.
NEDEN KORKUYORLAR?
Amerikalı yetkililerin Halk Bankası ile ilgili iddiaları uzun süredir devam ediyordu. Bir yıl önce de benzeri suçlamalarda bulunmuşlar ve hisse senedi yüzde 30’a yakın değer kaybetmişti. analistler yurtdışında yerleşik yabancı fonların bankaya uluslararası yaptırım gelmesinden korktukları için korkup satış yaptıklarını öne sürüyorlar. Ancak yine uzmanlar bunun teknik olarak mümkün olmadığını da belirtiyorlar.