Kiralık bankacı da kurallar netleşiyor

yazar:

kategori:

Kiralık işçi olarak bilinen esnek çalışma modeli  kısa süre içinde bankacılık sektöründe de başlayacak. Geçici bankacılar en fazla yılda 8 ay çalışacak.
Kamuoyunda “kiralık işçi” olarak adlandırılan özel istihdam büroları aracılığıyla “geçici iş ilişkisi” kurulmasına ilişkin yasa, bankacılık sektöründe de önemli değişiklikler getirecek.  
Bankalar 365 gün personel çalıştırmak yerine yılın belirli dönemlerinde özel istihdam büroları aracılığı ile personel kiralayacak. Sektörde kiralanacak bankacıların daha çok taşeron tarzı çalışacağı ve direkt satış yapması bekleniyor. Bankalara göre, bu yasanın sektörde uygulanması ile birlikte kıdem tazminatı gibi bir çok yükün ortadan kalkacağı için sektörün daha da büyümesini sağlayacak.
İŞSİZ BANACILARA UMUT MU?
Bankacılık sektöründe son iki yılda 5 binin üzerinde bankacı işsiz kaldı. Bunların yüzde 85’e yakınının halen iş bulamadığı ya da sektör değiştirdiği sanılıyor. Esnek çalışma ya da kiralık işçi olarak adlandırılan bu yöntem ile işsiz bankacılar istihtam büroları aracılığı ile yılda 8 aya kadar bir süre değişik bankalarda çalışabilecek.