DENİZBANK’A TBB ŞOKU!

yazar:

kategori:

Türkiye’nin 5.büyük bankası olarak kabul edilen Denizbank Türkiye Bankalar Birliği yönetimine giremedi. Türkiye’den çıkacağını açıklayan HSBC’nin bile girdiği yönetimde Denizbank yok!
Türkiye Bankalar Birliği’nin 59.Genel Kurulu’ndan oldukça şaşırtıcı bir sonuç çıktı. Türkiye’nin beşinci büyük bankası olarak kabul edilen  Denizbank, yönetime giremedi. Denizbank‘ın yönetime seçilememesi siyasi olarak yorumlandı.
Genel Kurul sonucuna göre, Türkiye Bankalar Birliği  yönetimine Akbank, HSBC, İng Bank, Şekerbank, Turkland Bank, TEB, Türk Eximbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halkbankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve YKB girdi.
Denetçi üye olarak da Burgan Bank, Finansbank ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası  seçildi.
DENİZBANK ŞOKU 
Genel kurul sonucu Denizbank için tam bir şok oldu. Zira, Türkiye’den çıkacağıını açıklayan ve binlerce personelini işten çıkartan HSBC Bank‘ın girdigi yönetimde Denizbank seçilemedi. Bankacılık kulislerinde bu sonucun  her ne kadar süprizmiş gibi görünse de aslında bankacılık çevreleri tarafından normal karşılandığı konuşuluyor.  Türk-Rus gerginliğinin ve özellikle Rusların  Türkiye’ye karşı yaptığı akıl almaz amborgolara bir nevi tepki olarak yorumlanıyor.
NASIL BİR TAVIR
Hükümetin Denizbank’a karşı direkt bir tavrı olmasa da dolaylı olarak hissediliyor.  3.Havalimanı için kredi anlaşmasına imza atan Denizbank  hemen arkasından emekli maaşlarını dağıtma işlemini ihalesiz olarak SGK’dan almıştı. Hükümet, bu anlaşmaya sadık kalmasına rağmen diğer bankaları da bu anlaşmaya dahil etmeye çalışıyor. Bu ay sonunda açıklanacak olan emekli promosyon çalışması ile aralarında iki kamu olmak toplam 5 bankanın daha bu pazarda yarışaması bekleniyor. Böylece Denizbank’ın tek başına kaptığı bu pastayı diğer bankalarla da bölüşmek zorunda kalacak.