BANKALARIN BAŞI DEDİKODU İLE AĞRIYOR

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe adeta dedikodu kazanı kaynıyor. Bankalarda büyük personel kıyımı söylentileri  bir banka genel müdürünün açıklama yapmasına neden oldu.
 
Bankacılık sektöründe  son 1 yıl içerisinde şube sayısının azalması ve bazı bankaların ciddi personel azaltmaları, çalışanların güvenini sarstı.  Bu nedenle bankalar ilk yarı yıla girerken yeniden büyük personel kıyımına gidileceği dedikoduları artmaya başladı. Yine  yayılan iddialara göre bazı şubeler kapanacak ya da birleşmeye gidecekti.  Bu dedi kodu şu an için 3 yabancı sermayeli bankada etkili oluyor.
Özellikle  son 3 bilanço döneminde beklediği karlılığı yakalayamayan bankada dedikodu kazanı en çok kaynayanlardan. Bu iddialar arasında 50 şubenin kapanacağı ve bine yakın personelin ise işten çıkartılacağı yolundaydı.
Ancak bankaların bu kadar yüksek sayıda personel çıkartması için Çalışma Bakanlığı’na bildirimde bulunması gerekiyor. Geçen hafta Paramedya.com, Çalışma Bakanlığı yetkilileriyle görüşmüş ve böyle bir başvurunun olmadığını belirlemişti.
GENEL MÜDÜR AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI
İddiaların genel müdürlük bünyesinde de yoğun bir şekilde gündeme gelmesi yabancı sermayeli bu bankanın Genel Müdürü’nü tüm personeline bir elektronik posta ile açıklama yapmak zorunda bıraktı.  Tüm kullanıcılara gönderilen  elektronik postada işten çıkartılma iddiaları kesin bir dille yalanlandı.
BİR BAŞKA BANKADA İDDİALAR
Toplu personel çıkartma söylentilerinin yaşandığı bir başka yabancı sermayeli bankada ise sesizlik hakim. Son dönemde bazı şubelerini kapatan bankanın bu iddialarla ilgili her hangi bir açıklama yapmaması ise kafaları karıştırıyor. Bankanın üst düzeyinde değişikliklerin de beklendiği konuşulanlar arasında yer alıyor. Bir süre önce bankanın yönetimine özellikle takipteki alacakların artmasından dolayı yeni bir yönetici atanacağı konuşululuyor. Nitekim ana hissedarın bulunduğu ülkeden bir atama yapılmış ve bu halen BDDK’da onayda bekliyor.