‘GREF, HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİ…’

yazar:

kategori:

Denizbank Genel Müdürü  Hakan Ateş, darbe teşebbüsü nedeniyle piyasalarda panik oluşmaması için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, Rus CEO Gref’in büyük destek verdiğini söyledi.
Darbe teşebbüsünün etkileri piyasalardan kısmende olsa kalkıyor yerine sukunete bırakıyor.  Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş , darbe teşebbüsü ertesi günü neler yaptıklarını Milliyet Gazetesi’nden Kadife Şahin’e anlattı.
Ateş, Rus CEO Gref’in her türlü desteği verdiğini belirterek şunları söyledi:
“​“Olağandışı bir olaydı. Elbette fiyatlarda, faiz ve kurlarda hareketlenme oldu. Yerliler sattı, yabancılar aldı. 8 milyar dolar civarındaydı. Büyük badire atlattık. Sistemden önemli bir mevduat çıkışı olmadı. Sektörde likiditeye yönelik bir zafiyet yok. Böyle bir şey söz konusu değil. İnsanlar sağduyulu davrandılar. Bu ülke hepimizin, hepimiz üstümüze düşeni yaptık. Yaşayabileceğimiz başka ülke yok.
Şimdi yeniden gerek siyasi, gerekse de ekonomik gelişmelere ilişkin iyi haberlerle ortamın tesisi için çalışmalıyız. Ülke olarak bu potansiyelimizin olduğuna inanıyorum. Bu konuda ümitli ve olumluyum.
Bankacılık sektörümüz sağlam. Hiç bir problem yok. Döviz kaynaklı bir daralma oldu. Bu da üstesinden gelinmeyecek bir durum değil.”

Denizbank’ın ana sermayedarı Sberbank’ın CEO’su Herman Gref’in kendisinden bilgi aldığını belirten Ateş, Gref’in maddi, manevi her türlü desteği vereceklerini ifade ettiğini söyledi.