BU MÜŞTERİLER NEDEN BU BANKACILARA BAĞIRIR?

Hemen her gün sıklıkla rastlanan bir durum. Müşteri avazı çıktığı kadar bankacılara bağırıyor. İyi de neden bu insanlar bankacılara bağırıyor? Veznedar bu soruya yanıt veriyor.
Bu müşteriler neden  bu bankacılara bağırır?
Bu sorunun cevabını genel müdürlük yada bölge çalışanları bilmediğini düşünüyorum..
Bu soruyu asıl sahada ya da şubede müşteriyle yakın temas kuran sahadaki gerçek bankacılara soruyorum eminim cevabını da onlardan alacağım…
Zamanında saygı duyulan hatta  önünde ceketleri  iliklenerek beklenen ,müşteriler tarafından çoğunlukla kendilerine danışılan ,küçük zarif cümlelerin kurulduğu eski bankacılık sektöründe ne oldu da bu müşteriler eğitimli bankacılara kadın ,erkek büyük ,küçük, güvenlik ,gişeci,portföy, müdür demeden bağırıp çağırmaya başladı?
İşi bilmediği için mi? yetersiz bilgiye sahip için mi? Yavaş olduğu için mi ? sorularını ard arda sıralayalım… Peki ama neden?
Bu şubelerden bu kadar uğultulu yükselmeye başladı?
Yüzdeleyin bakalım
Müşterileriniz size neden çok bağırıyor?
Neden müşterileriniz mutsuz? Neden müşterileriniz bağırmaktan artık sizi dinlemiyor? Neden size hakaret etmeye başladı?
Siz kafanızı hiç yormayın ,ben size yüzdeleyeyim .% 99 u banka uygulamaları denen farklı adlarla alınan kesintilerden dolayı size bağırıyoR.
Zamanında söz verdiğimiz ama yine yapamadığımız (sürekli bankanın politika değiştirmesinden kaynaklı) her karardan dolayı sesi daha çok yükseliyor,
Bu bağırışın sebebi ‘Güven’ diye slogan atıp müşterileri kandırdığımız için olabilir mi?
Sürekli hedef yüklediğiniz için ve yüksek hedefleme ile yaptığımız sözde imzalı ama habersiz satışlarımız için olabilir mi?(çünkü doğru satış için az hedef verilir biz bunu öğrendik de siz bunu öğrenemediniz)
Hangi insan cebinden para çalınınca mutlu olur?
Buna da cevap hazır değilmi? her şeyin bir maliyeti ,aldığınız hizmetin ,teknolojinin bir bedeli var biz de bunu kafamıza göre alıyoruz’ var mı itirazı olan????
Veznedar ın hem itirazı hem de önerisi var…
Ne mi?
Çok önemli  icatçı diye tanımladığım üst yönetimin şubede sadece bir gün çalışmasını istiyorum…Ama yetmez en az 1 hafta..(ama çay ve kahve içtiği hürmet gördüğünüz müdür odasında değil,  itibarınızı ve aynanız olan sizi temsil etmesi için oturttuğunuz portföy masasında belki de gişesinde belki de güvenlik masasında oturmanızı istiyoruz…)
Bakalım bu kadar saygısızlığı, bağırmayı, gürültüyü, kesintileri, şikayetleri bakalım kaç dakika dinleyebileceksiniz?  hesabından yapılan habersiz kesintiler için hakaret eden müşteriye ne kadar tahammül edebileceksiniz, aldığınız yeni kesinti icatları ile, bilançoları kurtarma operasyonlarını  yaparken aldıgınız kararların etkilerini o matematiksel zekalarınız ile rasyolayabilecek misiniz? En önemlisi  bilançoyu kurtarmak için itibarınızı nasıl bir anda kaybettiğinizi idrak edebilecek misiniz?
Siz kendinizi alkışlıyorsunuz bu kadar büyüdük kar ettik diyorsunuz da o kesintiler sebebiyle onurunuzu kıran cümleleri duyduğunuz da bakalım o kurtarmayı düşündüğünüz bilançoyu bir daha hatırlayacak mısınız?
Buyrun sırça köşkünüzde karar alın ve daha çok fikir değiştirin, daha çok kesinti yapın
Bu mesleği itibarsızlaştırmak sizin eseriniz, ve eserinizle gurur duyun..
Hadi işinize bakın….
Yarın bol küfürlü zor bir gün sizi bekliyor….
Beyaz yakalıymış hadi oradan bizim yaka kirden görünmüyor….
Veznedar……