5 BANKAYA DAHA BÜYÜK CEZA GELİYOR

yazar:

kategori:

Akbank ve Yapı Kredi’den sonra 5 bankaya daha büyük ceza geliyor. Bankalar yönelik suçlama da ceza kadar ağır!
Önce akbank’a sonra Yapı Kredi Bankası’na Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından büyük para cezası verildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın piyasanın en etkili 5 bankasında daha incelemelerini tamamladığı ve benzer para cezalarının bu bankalara da verileceği öğrenildi.
Cezaların son 1 yılda yapılan denetimlerden dolayı verildiği belirtiliyor. Alınan bilgiye göre, bankalar verdikleri ihtiyaç kredisi ile tüketiciyi mağdur ettiler. Ugyulanan faiz yöntemi ve farklı maaliyatlerin çıkartılmasını tesbit eden bakanlık en fazla ihlali 2 özel bankada buldu.
SİGORTA VE MASRAFLAR İNCELENİYOR
Öte yandan son dönemde bankaların kredi alan vatandaşa bir den fazla ve alakasız sigorta yapılmasını mercek altına aldı.  İstanbul’da bir özel banka müşterisinin şikayeti ile gündeme gelen denetimde ilk aşamada ilginç sonuçlara ulaşıldı. 3 bin lira kredi çeken vatandaşa, hayat sigortasının yanı sıra çilingir, konut ve işsizlik sigortasının aynı anda yapılarak haksız kazanç sağlandığı öne sürülüyor. Bakanlık bu denetimi Türkiye genelinde yayğınlaştırıyor. Bu konuda ilginç cezalar önümüzdeki aylarda gelebilir.