BONUS VE MİL’CİLERE KÖTÜ HABER

yazar:

kategori:

Merkez Bankası’nın emir vaki kredi kart faiz indirim kararı bankaların bonus ve mil kampanyalarına  son vermesine neden olacak.  
Merkez Bankası cuma günü aldığı bir karar ile yıllardır değiştirmediği kredi kartı faiz oranlarını yüzde 2’nin altına çekti. 
Bankaların en büyük gelir kaleminden biri olan kredi kart faizinin düşmesi, en çok bonus ve mil kampanyalarını olumsuz etkileyecek. Bankacılar, dünyada pek olmayan bir uygulamanın yani alışverişin faizlendirilmesinin Türk bankaları için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, “bu rakamın yüzde 2’nin altına çekilmesi bankaların zarar etmesine neden olacaktır. Bu zararı en aza indirmek için benzin ve market harcamalarına verilen bonus ile uçuş mili kampanyaları bitmek zorunda kalacak”diyorlar.
YILBAŞINDAN SONRA 
Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen bir banka yönetici, bu uygulamadan en çok tüketicinin zararlı çıkacağını öne sürerek, yılbaşından itibaren kampanyaların bitebileceğini dikkat çekti. Bankacı, “bankalar en çok market ve akaryakıtta kampanya düzenliyordu.  Yüzde 10’a varan bir avantaj yılbaşından sonra olmayacaktır. Çünkü bu şartlarda bu bonusu verebilecek bir banka tanımıyorum”dedi.