BANKACILIKTA UTANDIRAN SATIŞ YÖNTEMLERİ

Duayen bankacı VEZNEDAR, bankacılığı ayağa düşüren yeni YENİ SATIŞ TEKNİKLERİ’ni açıklıyor. Öğreten utanmıyor peki uygulayan?
Başlığın gayet nitelikli ve güzel olduğunu düşünüyorum ne dersiniz?
Bu eğitimleri her biriniz almışsınızdır eminim ama başlığa aldanmayın.
Bu kez eğitim içeriği farklı nasıl mı?
Bankacılıkta eğitimlerde yazılı olarak personele verilmeyen hatta hiç eğitmenlerin ağzından cümle olarak bile çıkmayan ,belki de yöneticilerin maillerinde yer alamayan, şube müdürlerinin toplantılarında personeline söylemekte bile utandığı yazılı olmayan yeni satış teknikleri nelerdir?
İŞTE O TEKNİKLER:
1)-Vur kaç tekniği ya da sat asla arkana bakma ,adeti yakala gerisini bırak tekniği, adına da müşteri kazanımı denir?
2)-Yalan söyleme tekniği;”1 yıl kesintimiz yok, asla kesinti olmayacak,6 ay bu istisnalardan yararlanacaksın, biz de yalan yok” tekniği,
3)-Kucağına düşürme tekniği; eğer müşteri ezik bir şekilde o krediyi isterse ister üç sigorta yap istersen beş adet, müşteri nasıl olsa faizi de komisyonu da ödemek zorunda olduğu teknik, kulağa hoş geliyor değil mi eminim en sevilen teknik bu.
4)-Zoraki satış tekniği; bireysel emeklilik yoksa sana tüketici kredisi yok,kredi kartı yoksa sana asla ek hesap yok, pos un yoksa sana kredi yok hatta su bile yok’cümlesi ile devam eder.
5)-Acındırma tekniği;’Ayyyyy Ahmet bey benim hedefim varrrrr’cümlesiyle başlar,bu cümle veznedarın midesini bulandırıyor haberiniz olsun,şu hedef lafını artık kullanmayın.
6)-Kıvırma tekniği;’gözümüzden kaçmış hemen halledelim, iade edelim’tekniği,çünkü verilen sözler tutulmamıştır.
7)-Üstünden kabahati atma tekniği;’ben de değil, sistem onay vermedi, tüm kabahat onun ben ne yapayım’tekniği
8)-Balon satış tekniği;Al ama kredi kartını iptal et , yada kuryeden teslim  alma,ya da hemen iptal  et,yeterki hedefin tutsun…
9)-Habersiz satış tekniği;Çaktırmadan imzayı al,ve ve ürünü tanımla,ve adet yine gelsin..bunu da eminim çok seviyorsunuz.
10)-Cuma to pazartesi mevduat tekniği;’Cuma- cumartesi –Pazar paranız  boşta kalsın mevduatınızı 0.15 fazla orandan bağlayalım tekniği
11)-
Dilencilik tekniği ;noooooluurrrrr lütfennnn,bana vadesiz getirin cümlesi buna örnek verilebilir.
Sanırım bu satış tekniklerinii pardon yeni bankacılık ağızlarını biliyorsunuz belki de kullanıyorsunuzdur.
Peki bu ağızlar gökten eminim bir gecede sektöre inmedi, peki bu ağızlara  kim sebep oldu.
eminim bu yazıyı okurken utandınız bu ağızları kullansanız da kullanmasınız da..
Veznedar bu kez sormuyor? bu kez cevap veriyor?
İş bilmez üst yönetim, hatta yönetmeyi bilmeyen, sadece isteyen sat diyen, olağanüstü hedefler veren yönetim, tabelanın itibarını bırakın sektörün itibarını ayaklar altına işte bu yazılı olmayan tekniklerle alır.
Ama eminim onlarında savunması vardır, biz size ürünü anlatın doğru satın dedik…
Hadi işinize bakın,
10 tane sat diyeceğinize 3 tane nitelikli satış yapın derseniz bu yeni bankacılık jargonlarından sektör olarak kurtuluruz.
Çok isterseniz bu satış teknikleri ile ilgili size eğitim verebilirim hem de ücretsiz.
Yeter ki bana ulaşın….
Veznedar..