DENİZ VE ZİRAAT’TEN KOBİLERE BÜYÜK DESTEK

yazar:

kategori:

Denizbank ve Ziraat Bankası KOBİ’lere yönelik nefes kredisi verecek. İşte detaylar:
Başbakan Binali Yıldırım, KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi Lansmanı’na katıldı. Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ imza töreninde Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de yer aldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: EKONOMİMİZİ AYAKTA TUTAN KOBİ’LER
İmza töreni öncesinde nefes kredisine ilişkin değerlendirmede bulunan Başbakan Yıldırım, “Yüzde 15 riski bankalar, yüzde 85 riski Kredi Garanti Fonu alacak. Böylece ilk etapta 80 bin KOBİ’mize bir nefes aldıracak, ihtiyacını görecek bir mali kaynak sağlamış oluyoruz.” a.ıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım, Türkiye ekonomisinin güçlü temellere dayandığını vurguladı. KOBİ’lere gereken desteğin verilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, “Olay net. Ekonomimizi ayakta tutan kesim KOBİ’ler. Ekonomiyi ayakta tutan önemli bir sektörden bahsediyoruz. Bu sektörün bugünlerde yaşadığımız dövizdeki dalgalanmaları, küresel piyasalardaki hareketliliği de dikkate aldığımızda öncelikli olarak desteklenmesi gerekiyor. Onların beklediği nefesi, desteği vermemiz gerekiyor” sözlerine yer verdi..