HACKLENEN TÜRK BANKASI HANGİSİ?

yazar:

kategori:

Bankacılık dünyasına adeta bomba gibi düşen hack olayı gizemini koruyor. Bir bankanın sisteminin hack edildiği ve milyonlarca liralık büyük bir vurgun yapıldığı iddia ediliyor.
Son bir haftadır açık açık kimse ifade etmiyor ama bir Türk bankasının yabancı hackerler tarafından saldırıya uğradığı ve binlerce kredi kart bilgisinin ele geçirildiği öne sürülüyor. Türkiye’nin en köklü ailelerinden birine ait olan bu bankada olduğu iddia edilen hack olayı ile ilgili kimse isim ifade etmiyor ancak neredeyse tüm bankacılık camiası bu bankanın kim olduğunu bildiği de öne sürülüyor.
İLK İDDİA FATİH TEZCAN’DAN
Söz konusu bankanın kredi kart sisteminin hack edildiği yolundaki ilk iddia hükümete yakın duruşu ile bilinen gazeteci yorumcu Fatih Tezcan tarafından ortaya atıldı. Hack olayının mağdurlarından olduğunu iddia eden Tezcan, bu iddiasını youtube isimli video sitesinde bulunan kanalında açık açık isim vererek dile getirdi. Fatih Tezcan’ın bu iddiasına ne BDDK ne de söz konusu bankadan bir açıklama gelmedi. Üstelik yalanlama da gelmedi. Tezcan, banka ile yaptığı görüşmelerde bu iddianın bizzat doğrulandığını da öne sürdü.
NE KADARLIK VURGUN?
İddialara göre toplam 600 milyon dolarlık bir vurgun gerçekleşti. Ancak kesin bir rakam banka tarafından açıklanmadığı için bilinmiyor.  Yine bankacılık kulislerindeki iddialara göre, yurtdışından bir güvenlik şirketi Türkiye’ye gelerek incelemeler yapıyor.