BANKACILIĞIN ÇOBANI KİMLER?

VEZNEDAR’dan bomba bir yorum: Elinde kavalıyla aynı nağmeyi sürekli çalan ve hiç sıkılmadığımız o kaval sesinin üfleyicisi acaba kimdir? 
Çoban nedir?
Ahhh Veznedar yine garip bir soruyla başladın diyorsunuz?
Çoban otlakta kendisine emanet edilen ya da kendine ait koyun ve keçi sürüsünün bütün sorumluluğunu taşıyan kişidir.
Yine eminim bankacılık sektörü ile ne alakası var diyorsunuz?
Peki bizim sektörün çobanları kim?
Elinde kavalıyla aynı nağmeyi sürekli çalan ve hiç sıkılmadığımız o kaval sesinin üfleyicisi acaba kimdir? Tabiki GOYGOYCU satış müdürleri…
Sektör, “yönet” diye koydukları bölge müdürleri ve şube müdürlerini yok sayarak arada istihdam ettiği aslında hiçbir işe yaramayan sadece mail at ve personelden iste görev tanımı ile hayatına devam eden bu kadro ile daha yaşanılmaz hale gelmiştir.
Kim bu hanımefendiler, kimdir bu beyefendiler?
Bunlara doğru iletiliyor mu ne yapmaları gerektiği?
Kim eğitiyor bunları? Doğru iletiyorlar da bunlar mı şahsi güdüleri ve hırsları ile sahada duygusal katliam yaratıyorlar?
Sayın karar verici banka üst yönetimlerimiz, sektörümüz  bu kadro ile daha da ucuzlaşıyor? haberiniz olsun…
Size daha önceki yazımda basit bakkal hesabı yapmıştım, sadece mail atmak yada kendine bağlı olan personel  için 20 bin 25 bin verilmez, artık diretmeyin bunlar bir işe yaramıyor,mısır firavunları gibi gırbaçla piramiti inşaa ettirmeye çalışıyorlar, çalışanlar da sadece gırbaç acısına maruz kalmamak için çalışıyor. Yoksa piramiti alttaki personeliniz inşa ediyor,gırbaçcının acı vermekten başka fonksiyonu yok…
Ha illa ki böyle bir kontrol mekanizması yapacaksanız, gişeden birini istihdam edin’ aferin mesajı atsın, ‘elinde kaç satış var’ desin, arada ‘neden satmadın’ diye sorsun?
Emin olun gişeci daha satış kabiliyetine sahiptir, ve daha rahat satar ve sattırır.
Ha bir de mobbing davalarının muhatabı ara kadrodan kurtulmuş olursunuz, hem de saha personelinin bankanıza olan bağlılığını artırırsınız?
Personeliniz huzur ve güven içinde yaşayıp gidecektir emin olun….
Hadi işinize bakın,
Çok işim var,
Bizim çoban ın sürüsünden 1  adet kuzu kaybolmuş ,onu aramaya gideceğim ….
Galiba kuzuyu kurda kaptırdık.
Veznedar