ŞUBE MÜDÜRLERİ YALAKA MI?

yazar:

kategori:

Megoloman Bölge Müdürü yazımıza videoda bölge müdürüne methiyeler düzen bir şube müdüründen yanıt geldi: Ben onursuz ve kişiliksiz değilim ,yalaka hiç değilim! Yaşananlar aslında truman show! İşte o yanıt:
Video da yer alan ve bölge müdürüne akla mantığa sıgmayacak methiyeler dizen şube müdürlerinden bir tanesinden yazılı bir yanıt aldık. 
Gazetecilik etiği gereği bu yanıtı isimsiz olarak aynen yaylınlıyoruz:
“Remzi bey merhaba;
Sitenizde megolaman bölge müdürü yazınızı üzülerek okudum, size yazmak ya da yazmamak arasında kaldım. Aynı şekilde güvenip güvenmemek arasında da .
Neden size mail atmak istedim? çünkü şube müdürlerine onursuz kişiliksiz yalaka demeniz canımı yaktı ve kendimi savunmak istedim. Ben onursuz ve kişiliksiz değilim ,yalaka hiç değilim.
Bölge müdürünün ya da bankamın  asla savunucusu değilim, sadece muhtemelen size gizli elden ulaştırılmış o video da o cümle kuran sıradan şube müdürlerinden biriyim, bir bankanın yada bölgenin bireyi olsam da  sadece kendimden mesulüm.
Size yaşadığımız durumu  bir benzetme ile size anlatmak istiyorum.
Mutlaka izlemişsinizdir. Jim carey nin oynadığı akıllara gelebilecek en zekice senaryo’truman show’
Sahte oyunculuklar ve senaryodan bıkan bir televizyon programı yapımcısı bir insanı kameralarda izleyerek rating almak için program yapıyordu, konu buydu.
İşte tam burada biz de bu truman yada bu bankacılık show unun parçalarıyız. biz den istenir ve yaparız neden diye sorsak da kızsak da inanmasak da sevmesek de nefret etsek de yine yaparız. Aslında sizin altını çizdiğiniz gibi onursuz kişiliksiz biri değiliz.
O izlediğiniz video da bu cümleleri kim içten ve isteyerek kurdu bilemem, ama ilgili konuya bahsi geçen  bölge müdürümün her cep telefonu ya da şube telefonu ile tarafıma ulaştığında ‘ yine ne oldu diyerek ‘kimyamın bozulduğunu çok biliyorum, gecenin saçma sapan zamanında gönderilen mailini sabah uyandığımda  gördüğümde kalp çarpıntımın nasıl da arttığını çok iyi biliyorum.
Ben, İlgili bölge müdürümün sıralı sorularla ve tatmin olmadığı cevapları benden aldığında, ve yine  lafı ağzına tıkadığı, sorduğu soruların ama dinlemediği cevapların muhatabıyım.
Ya da herkes içinde sabah yaptığı videocall’da yada herhangi bir toplantıda bilgi yarışmasındaki gibi  ‘dur sen söyle şimdi dediği sıradan bir müdürüm.
Hep personelin acısını sıkıntısını dinliyorsunuz, bize  personelin psikolojisini bozan baş mobbingci olarak bakıyorsunuz da biz mobbinge, aşağılamaya ne kadar maruz kalıyoruz biliyor musunuz? kimse bunu soruyor mu? Kimse ne hissettiğimizi biliyor mu?ne kadar mutsuz olduğumuzu görebiliyor mu?
Dediğim gibi ben diğer müdür arkadaşlarımdan mesul  değilim ama şunu söylemek istiyorum ben yazılmış senaryoyu okudum ,puzzle gibi parçaları birleştirince ortaya ne çıkacağını da hiç bilmiyordum.
Remzi bey
Biz onursuz kişiliksiz yalaka değiliz, biz her şeyin farkına varmaya başladık tıpkı jim carey gibi ama film bitmek üzereyken. Sabrediyoruz her meslektaşımda olduğu gibi ….
Biz bölge müdürümüz tarafından o kadar aşağılanmaya maruz kalıyoruz ki varsın 2 hazırlanmış ve söylenmesi için diretilmiş  ,zorlanmış cümleyi söylemek bize kolay geliyor. bizim için bu cümleyi kurmak o kadar kolay ki yaşadıklarımızdan sonra…
Şimdi Remzi bey size soruyorum.Hangisi daha onurunuzu zedeler? Gün içinde yaşadığınız aşağıma ,mobbing mi yoksa o video daki gibi sana ait olmayan iki kelam cümle mi?
Evet bu video sizin ilginizi çekmiş olabilir,ya perde arkasında şube müdürü bölge müdürü ilişkisi nasıldır onu düşündünüz mü?
Ama düzeni böyle kurmuşlar bizden ne isteniyorsa biz de yapıyoruz .
Tıpkı truman Show daki gibi.(senaristin insafına kaldık:)))
Sağlıkla kalın..
Sektör adına yaptıklarınız için teşekkürler.
Herhangi bir müdür…..”