İŞSİZ KALAN BANKACI NE İŞ YAPAR?

yazar:

kategori:

Her bankacının korkulu rüyasıdır işsiz kalmak. Peki işsiz kalan bir bankacı ne iş yapar? İşte işsiz kalan bir bankacının engin tecrübesi. Bir gün size de lazım olabilir.
 
Bir elektronik posta bankacılık sektöründe işsiz kaldıktan sonra yaşanan dramı anlatıyor.
İşte işsiz kalan bir bankacı tarafından kaleme alınan İŞSİZ KALAN BANKACI NE İŞ YAPAR:
 
Yıllardır tartışırız yazarız çizeriz.
Bankacılara yapılan baskıyı  haksızlığı performans bahanesi ile işten atılan, istifaya zorlanan, anlaşmalı olarak yolları ayırmaya çalışan, bir sürü çirkin bazarlığa zorla imzalatılan taahhütlere ve halen bu taahhüt bir bankada devam ediyor. Tüm bunlara hepimiz şahit olduk, gördük ve okuduk.
25 yaşında bankacılığa başlamış 15 yıl çalışmış ve 40 yaşında kurumu tarafından dışlanmış, işe yaramadığına kanaat getirilmiş hatta bazı bölge müdürleri tarafından asalak diye tabir edilmiş ve iş akdi feshedilmiş.
Bu bankacı 15 yıl boyunca her türlü baskıya, hakarete, mobbinge ve gece geç saatlere kadar çalışarak kurumuna para kazandırmış, peki ne oldu da 40 yaşına gelince işten atıldı?
PEKİ ŞİMDİ BİR ŞEKİLDE İŞİNDEN AYRILAN BİR BANKACI NE YAPAR?
-Evli 2 çocuk var okul masrafları ev kirası ve ödemekte olduğu tüketici kredileri ve kredi kartları var. İş arıyor kimse işe almıyor çünkü bankacılık meslek değil zaten bankacıları da takan yok.
-Emlakçılık yapıyor iş yeri açıyor ama olmuyor bu işte tanınmak lazım. Tanınmak için de zaman lazım. Zaman için ise para lazım.
-Pazarcılık yapıyor ama onuda beceremiyor çünkü pazarlamacıdır ama pazarcı değildir.
-Tefecinin yanına ya da faktöring firmalarına giriyor bir nebze rahat ediyor ama istikrar yakalayamıyor.
–Bir firmaya finansman sorumlusu olarak giriyor ama maaşını zamanında alamıyor 3 ay sonra maaşını almadan işten ayrılıyor.
-Farklı kurumlara başvuruyor yaştan dolayı işe alınmıyor.
-40’ından sonra ülsünler mi? İntihar mı etsinler ? Bankasının genel müdürlük binasının önüne gidip kendini yaksın mı?
-Bu iş birkaç yıl devam ediyor. Bu arada kredilerini ve kredi kartını ödeyemiyor kanuni takip oluyor. Artık sicili bozulmuş bir bankacı var ve asla başka bir bankaya girme şansı olmuyor.
Devlet gençsin emekli olamazsın diyor. Banka ve diğer kurumlar yaşlandın işe almayız diyor.
Peki 40 yaş grubu işsiz kalanlar ne yapsın 6 bin ile 9 bin gün aralığında sigortalılık süreleri olmasına rağmen devlet 55 yaşını bekle diyor.
Ey Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı lütfen gerçekleri gör.bankaların yıllardır yarış atı gibi koşturduğu psikolojisini bozduğu, yaşı 40’a yaklaşınca yaşlı muamelesi yapıp işten atılanları gör artık. Bu işe yaramaz denilenler bu ülke için canını vermeye hazır bir asker gibi tetikte beklemediler mi?