BANKACILARIN 15 YIL KABUSU

yazar:

kategori:

Bu bankada 15 yılını dolduranların en büyük korkusu işten kovulmak. Çünkü patronları 15 yılın üstünde personeli işten çıkartıyor.
Bir banka! Türkiye’nin en büyüklerinden.  Ancak bu bankada çalışanların banka kadar büyük bir korkuları var:
15 yılında kovulma. 
Çünkü son iki yılda bankanın politikası mı yoksa tamamen rastlantı mı bilinmez, bankadan işten çıkartılanların yüzde 80’nine yakını 15 yıl ve üstü personel.
Banka ilk olarak 2014 yılının sonlarına doğru  personel çıkarttı. Bu çıkartılan personelin büyük bir bölümü bankanın yıllarca emaktarlarıydı. Bu çıkartmaya gerekçe olarak bazı şubelerin kapatılması gösterildi. 
Banka ikinci büyük personel çıkartma işlemini bu kez 2015 yılının sonralarına doğru yaptı. Bu kez da işten çıkartılan personelin yüzde 80’nine yakının 15 yıl ve üstü çalışan olduğu dikkat çekti.
HERKES KORKUYOR
Şimdi söz konusu bu bankada 15 yılını dolduran ve doldurmak üzere olan personel büyük bir korku yaşıyor.  Banka yönetiminin bu konuda hiç bir yorum yapmamasına rağmen,  yoğun söylentiler, banka patronunun 15 yıl üstü personel istemediği yönünde. 
Gerçekten banka patronu 15 yıl üstü personeli bilinçli mi işten çıkartıyor bilinmez ama çıkartılanların istatistiği bu iddiaları ilginç bir şekilde doğruluyor.