HACKERLAR TÜRK BANKASINA FENA TAKTI

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük bankasının başı yabancı hackerlerle belada. Bir süre önce kredi kart sistemine sızarak milyonlarca dolarlık vurgun yapan hackerler, bu kez bankanın personelin kullandığı iç sistemi çökertti. 
Türk bankacılık sistemi siber saldırılarla mücadelesini sürdürürken, en büyük bankalardan birinin başının hackerlerla belada olduğu öne sürüldü. Yerli sermayeli bankanın bir süre önce kredi kart sistemine sızarak müşteri kartlarından milyonlarca dolarlık vurgun vuran hackerler, bu bankanın peşini bırakmıyor. Kredi kart zararlarının sigorta şirketi tarafından karşılanması ile müşteri mağduriyeti giderilmişti.
Ancak hackerler bu kez önceki gün bankanın  personelin kullanıdığı iç sisteme sızmaya çalıştı. Türkiye genelinde sistemlerin gittiği bankada uzun süre bankacılık hizmeti verilemedi.  Personel sistemin yeniden gelmesini beklerken, müşteriler ise mağdur oldu.
Banka sistemini yeniden devreye ancak saatler sonra soktu. Her türlü sızmaya karşılık tüm personelin ekran şifreleri yeniden değiştirildi.
Bankanın sisteminin son 24 saattir sorunsuz çalıştığı öne sürülüyor.