BAKANLIK BANKACI KIYIMINA EL ATTI

yazar:

kategori:

Çalışma Bakanlığı, bu ay bazı bankalar tarafından yapılacak olan işten çıkartmaları mercek altına aldı. İddialara konu olan 3 bankada incelemeler başladı.
İş Kanununun 17 maddesine dayanarak yani düşük performan gerekçesiyle adeta personel kıyımı yapan bankalara inceleme geliyor. Çalışma Bakanlığı bu konuda basında ve sosyal medyada çıkan haberleri ihbar kabul ederek 3 ayrı bankanın İnsan Kaynakları departmanında inceleme yapmaya başladı.
Bakanlık yetkilileri, söz konusu üç bankanın hedef-performans sistemi üzerinde inceleme yaptığı öne sürülüyor. İddialara göre, bankaların ekonomik gerçeklere uymayan hedeflerle, performans gerekçesiyle işten çıkartılmasının önüne geçilecek çalışma da başladı. 
Daha önce fazla mesailere yönelik çalışmla yapan Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu, bankacıların çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışma yapıyor.
CUMA GÜNÜ İNCELEME BAŞLADI
Çalışma Bakanlığı müfettişleri, cuma günü Esentepe’de bulunan bir bankanın genel müdürlüğünde incelem yaptı. Bakanlık yetkilileri ve bankadan konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak alınan bilgilere göre, bir kaç gün sürecek olan incelemeler geçmişe yönelik personel çıkartmaları da kapsıyor.