ALLAH AKIL FİKİR VERSİN!

yazar:

kategori:

Bu bir zaytung haberi degildir. Türk bankacılığı sonunda bunu da gördü. Aralık ayı hedefleri için iddiaya giren bölge satış kordinatörü, rakamlar tutmayınca Taksim meydanında eşek gibi anırıp video çekti!
Türkiye’de bankacılık neden itibarlı bir meslek olmaktan çıktı sorusuna yanıt aranırken, yabancı sermayeli ve isimli bir bankanın İstanbul’daki satış müdürünün yaptıkları “işte bundan!”dedittirecek türden. 
Bölge satış sorumlusu, ekip arkadaşları ise aralık ayına yönelik kredi iddiasına girdi. “Aralık ayını kredide eksik bitirirsek Taksim meydanında eşek gibi anırıp video çekeceğim”sözünü verdi. Aralık ayının ekside kapanması üzerine satış sorumlusu ekip arkadaşlarına bir mail atarak, Taksim meydanında eşek gibi anırıp video çektiğini isteyen kişilere whatsapp’den atabileceğini söyledi.
Bu elektronik posta sadece bu bankada değil diğer bankada çalışanlar tarafından da adeta elden ele dolaşır hale geldi.
İTİBAR BU MU?
Konuyu değerlendirmesini istediğimiz eski bir duayen bankacı, “mesleğim adına utanç duydum”dedi. Bankacılığın itibarının özellikle bazı yabancı sermayeli bankalar tarafından ayaklar altına alındığını üzülerek gördüğünü söyleyen yönetici, “malesef bu yarışa bazı yerli bankalarda katılıyor. Bankacılık bu degil“diye konuştu.