BANKACI RİSKLİ GRUP!

yazar:

kategori:

Bir bankanın iştiraki olan sigorta şirketi, kendi bankasının çalışanlarına “yüksek risk”içerdiği gerekçesiyle İŞSİZLİK SİGORTASI poliçesi satmıyor!
Son yıllarda en çok personel çıkartması ile bilinen yabancı sermayeli bir bankanın iştiraki olan sigorta şirketi, kendi bankasında çalışan bankacılara işsizlik sigortası poliçesini “yüksek risk” oluşturduğu gerekçesiyle satmadığı iddia ediliyor.
Uyguladığı matematiksel performans hedef sistemi ile 15 yıllık bankacıyı bile bir anda kapının önüne koyan bankadan, personeline bir darbe daha geldi.  Son iki yıl içerisinde personelin yaptırdığı işsizlik sigortası, işten çıkartmalardan sonra büyük bir tazminat olarak karşılarına çıktı. Sigorta şirketinin son üç aydır iştiraki olduğu bankanın personelline bu poliçeyi satmadığı belirtiliyor.
GEREKÇE GÖSTERMEDİLER
Söz konusu sigorta şirketine bu konuda alınmış bir kararlarının olup olmadığını sormak için aradığımızda bu konuda net bir yanıt verilmedi. Sigorta şirketi poliçeyi satıp satmamakta özgür olduklarını zorunluluk diye bir şeyin olmayacağını ifade ettiler. Ancak geçmiş yıllardan yapılan poliçelerin ise devam ettiğini belirttiler.
İşsizlik sigortası poliçesi yaptırmak isteyen banka personeli zorunlu olarak farklı bir şirkete yönelmek zorunda kalıyorlar.
RİSKİ BANKA OLUŞTURUYOR
Öte yandan çalıştığı bankanın iştiraki olan sigorta şirketi tarafından işsizlik sigortası almak isteyen ancak bu teklifi şirket tarafından reddedilen bankacı Ş,N, “bu yıl çok personel çıkartılacağı iddiaları bu şekilde doğrulanmış oluyor”diye konuştu.