YERLİ BANKAYA MOBBİNG ŞOKU!

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük yerli sermayeli bankası  personeline mobbing uyguladığı gerekçesi ile tazminat ödemeye mahkum oldu. Karar binlerce çalışana da emsal olabilecek!
Bankacılık sektöründe her geçen gün artan baskı  mobbing yani psikolojik taciz iddialarını gündeme getirirken, Türkiye’nin en büyük bankaları arasında yer alan ve bir aileye ait banka, personeline mobbing yaptığı gerekçesiyle suçlu bulundu.  Yerel mahkemenin kararı Yargıtay tarafından da onaylanırsa  dev banka resmen mobbingci damgası yemiş olacak.
Geçen yıl körfez sermayeli bir banka yine çalışanı Arzu Yılmaz tarafından mobbing suçlaması ile tazminat ödemeye mahkum edilmişti. 

Bankacılık dünyasına adeta şok etkisi yaratan dava  Gaziantep’de açıldı.  Düşük performans gerekçesiyle işten çıkartılan bankacı G:B,  bankaya karşı 3 dava açtı.İşe iade, fazla mesai ödenmemesi ve mobbing. Bu üç davayı tek dosyada birleştiren Gaziantep 2.İş Mahkemesi 1 yıl gibi kısa sürede davayı sonuçlandırarak, son yıllarda sık sık personel çıkartması ile gündeme gelen yerli sermayeli banka hakkında kararını açıkladı.
MOBBİNG YAPILMIŞTIR
Mahkeme mobbing ile ilgili kararını, “geçirilen sinir krizleri ve davacı hakkında düzenlenen hekim raporları gözetildiğinde davacıya psikolojik tacizde bulunulduğunun sabit olduğu kanısına varilmiştir.“şeklinde açıkladı. Mahkemenin verdiği karar banka tarafından yargıtay’a taşındı. Bir kaç ay içerisinde yargıtayın kararı onaylaması halinde binlerce aynı kaderi yaşamış bankacı için emsal teşkil edebileceği belirtiliyor.