PERSONEL BÜKÜCÜ BANKAYA YARGI TOKATI

yazar:

kategori:

Hamile ve süt izni kullanan bankacı anneleri işten çıkartması ile ün yapan bankaya yargı tokatı geldi.İşte o karar:
Yabancı sermayeli bir banka.
Bu bankanın en büyük şöhreti, üst düzey yöneticisinin bir “Anne”olmasına rağmen bankasında çok sayıda anne adayı ve süt izni kullanan bankacıların “performans”gerekçesiyle işten çıkartılması.
Sadece geçen yıl 10’un üzerinde hamile ve süt izni kullanan anneler bu bankadan işten çıkartıldı. Halen bazı anneler ise ücretsiz izin ile ataması yapılmıyor.
Çalışma Bakanlığı’nın da bir şey yapamadığı bu bankaya yargıdan yani mahkemeden tokat gibi bir karar çıktı. İzmir’de  geçen yıl süt iznini kullandığı için işten atıldığını iddia ederek mahkemeye başvuran Evla F. İzmir 8.İş Mahkemesi tarafından haklı bulundu.  Banka avukatlarının itiraz ettiği kararın mağdurlar tarafından bankanın yurtdışındaki genel merkezine gönderileceği belirtiliyor.
AYNI BÖLGE AYNI SORUN
Bu yabancı bankanın İzmir dışından atanan bölge müdürü adeta personel katliamı yapmıştı.  Sadece portföyler değil küçülme ve performans gerekçesiyle şube müdürleri bile işten çıkartılmıştı. Ancak  en büyük iddia ise Evla F ile birlikte 3 personelin daha süt izni nedeniyle işten çıkartılması oldu. İddialara göre şube müdürü ve bölge müdürü izin kullanmama konusunda personele baskı yaptı.
PERSONEL BÜKÜCÜ

Süt izni kullandığı için işten atılan bankada bir başka şube yöneticisi bu personellerin işten atılmasını adeta sahiplenerek sosyal medya hesaplarında kendisini “müdür yardımcısı bükücüsü”olarak lanse etmişti. Bir çok kişi tarafından tepki gören bu paylaşım  yine işten çıkartılan personeller tarafından da yargıya götürülüyor.