1 HAFTADA 300 BANKACI İŞSİZ KALDI

yazar:

kategori:

Bankaların personel çıkartmalarına hükümet dahi engel olamıyor. Geçen hafta son 3 günde yabancı sermayeli banka 300 kişiyi işten çıkarttı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ilan ederken, bankalar tam tersini yapıyor. Körfez sermayeli banka çarşamba, perşembe ve cuma günü 300 bankacıyı İş Kanunu’nun 17 ve 18 maddesi gereği yani düşük performanstan işten çıkarttı. İşten çıkartılan personellerin bir çoğunun kıdemli olduğu ve yüksek maaş aldığı dikkat çekti. 
Bir süredir beklenen oldu ve körfez sermayeli banka  yüzlerce kişiyi kapının önüne koydu. 2016 yılının son aylarında çok sayıda şube müdürü ile yollarını ayıran banka bu kez genel müdürlük personeli de dahil olmak üzere yaklaşık 300 kişiyi işten çıkarttı. İş akti fesih görüşmelerinin önümüzdeki hafta da sürecek olması bu sayının 500’e kadar çıkabileceği yolunda iddiaları gündeme getiriyor.
TECRÜBELİ BANKACILAR
İşten çıkartılanlar ile ilgili bir başka iddia ise bir çoğunun 7 yılın üzerinde bir çalışma süresine sahip olduğu yolunda. İşten çıkartılan yüz kadar personel cuma günü bir araya gelerek Çalışma Bakanlığı’na suç duyrusunda bulundular.