BANKACILARIN DERT BABASI BİMER OLDU

yazar:

kategori:

Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER, bankacıların yeni dert babası oldu. İşten atılan, mobbinge uğrayan ve bankası tarafından haftasonu çalıştırılanlar çareyi BİMER’e yazmakta buluyor.
Kısa adı Bimer, yani Başbakanlık İletişim Merkezi.
Bu kurum Türkiye’nin her tarafından gelen şikayetleri tek elden yönetiyor. Gelen istek ve şikayetleri ilgili kurumlara göndererek vatandaşın sorununun çözümü için çalışıyor.
Son dönemde Bimer en çok bankacıların kullandığı birim oldu. Son bir yıl içerisinde bankacıların bu merkeze yaptığı şikayet başvurularında ciddi bir artış olduğu belirtiliyor. Şikayetlerin büyük bir bölümü haftasonu ve akşam fazla mesaiye yönelik. İkinci şikayet konusu ise bankanın politikasının mobbinge neden olduğu yolunda.

İŞTEN ÇIKARTILANLAR
Son günlerde bu merkeze başvuranların bir bölümünü ise yabancı sermayeli bir bankadan işten çıkartılanlar oldu. Çok sayıda bankacı haksız yere işten çıkartıldığını iddia ederek, bu bankanın cezalandırılmasını talep etti. Bimer’in bu şikayetleri Çalışma Bakanlığı’na yönlendirdiği ve bankanlık yetkililerinin İş Teftiş kurulu aracılığı ile ele alındığı belirtiliyor.