BANKACIYA MAHKEME KUMPASINA SUÇ ÜSTÜ

yazar:

kategori:

Mobbing davasına çağrılmamasına rağmen gelen bankanın İK Müdürüne suç duyrusu. Mahkemede çalışan şahitlere psikolojik baskı yaptığı öne sürülen  kişi mahkeme tutanaklarına geçirildi.
İstanbul Adliyesi’nde ilginç bir olay yaşandı. Sık sık mobbing, işe iade ve mesai davaları ile muhatap olan yabancı sermayeli bankanın İnsan Kaynakları Bölmüm müdürüne suç üstü yapıldı.
Bir mobbing davasının görüldüğü duruşmada , bankada halen çalışmakta olan şahitler dinlendiği sırada, salona bankanın İnsan Kaynakları müdürü girdi. Davacı S.A’nın avukatı, şahitlerin ürkek ifadeleri üzerine araya girerek, hakimden şahitlere “duruşma salonunda bir banka yöneticilerinin olup olmadığını sormalarını istedi”. Mahkeme hakimi önce konuyu tam olarak anlamasa da yine de o an ifade veren ve halen bankada çalışan şahitlere “şu anda bu salonda banka yöneticiniz var mı“diye sordu. 
EVET İK MÜDÜRÜ VAR
Bunun üzerine şahitler hakime “Evet bankamızın İnsan Kaynakları Müdürü M:bey burada” dediler. Mahkeme hakimi olayı tutanaklara geçirdi.
Davalı avukatı  İnsan Kaynakları Müdürü’nün davetli olmamasına rağmen o an orda bulunmasını şahitlere psikolojik baskı olarak yorumlayıp, söz konusu kişi hakkında suç duyrusunda bulunacak. Davacının iddiasına göre, salonda İnsan Kaynakları bölüm müdürünün olması, çalışan şahitlerin işlerinden korktukları için tarafsız ifade vermesine engel teşkil ediyor.
EN YAKIN ARKADAŞI ALEYHİNE ŞAHİT
Öte yandan bankalar son dönemde işe iade, fazla mesai ve mobbing davalarında , davacının en yakın arkadaşını aleyhte şahit olarak gösteriyorlar.  İşini kaybetme korkusundaki kişiler banka aleyhine ifade vermeye çekiniyor.
Nitekim, geçtiğimiz günlerde görülen bir mesai davasında, davalının en yakın arkadaşı, “arkadaşım müdürümüzün artık çıkın demesine rağmen o bilgisayar başında alışveriş sitelerini geziyordu”şeklinde ifade vermişti. İşten atılan bu personel daha sonra ifadesini baskı altında verdiğini belirterek değiştirmişti.